ΑστυνομικάΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Κομοτηνή: παρουσία Θεοδωρικάκου η έναρξη εκπαίδευσης των 400 Δοκίμων Αστυνομικών των Πανεπιστημίων-Αιχμές και κατά ΣΥΡΙΖΑ-Για ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου: “ισχύουν οι δεσμεύσεις για μη αύξηση της χωρητικότητας”(web tv- φωτογραφίες)

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής η έναρξης της εκπαίδευσης των 400 Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι μετά από 4 μήνες πολύπλευρης εκπαίδευσης θα στελεχώσουν τις λεγόμενες Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας .

Παρόντες στην Τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ και βουλευτής Εβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης ,ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστο ς Μέτιος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ,ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ,ο Δκτης της Σχολής Πέτρος Δεμερτζίδης και φυσικά Ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ .

Στην ομιλία του ο Υπουργός απευθυνόμενος στους 400 νέους, χθεσινούς φοιτητές, τόνισε ότι η αποστολή που αναλαμβάνουν είναι σημαντική και είναι τιμή που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία καθώς πρεσβεύουν αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και του πατριωτισμού. Στη συνέχεια, ανέδειξε την κοινωνική αποστολή με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και έστειλε σαφές μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας την να μην χρησιμοποιεί την Αστυνομία για ιδιοτελείς σκοπούς. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ο Υπουργός απάντησε και σε ερώτηση της Ροής για τα επεισόδια στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου λέγοντας ότι ισχύουν οι πολίτικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης περί μη αύξησης της χωρητικότητας του.

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού ,οι δηλώσεις του και φυσικά φωτογραφικό υλικό

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ με τους νέους ανθρώπους, που αποφάσισαν να συνδέσουν το παρόν και το μέλλον τους με την υπηρεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Να βρίσκομαι μαζί σας, την ώρα που ξεκινάτε την προσπάθεια για να σχηματίσετε τη δική σας πορεία ζωής, μια πορεία που είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεται σε ιδέες και αξίες.

Ασφαλώς, κάθε άνθρωπος ενδιαφέρεται για την ευημερία και την ποιότητα της ζωής του στην καθημερινότητά. Ανάγκες κοινές σε όλους μας. Όμως, δίπλα στα υλικά αγαθά, υπάρχουν και αξίες που δίνουν νόημα και ουσία στη ζωή μας: η ελευθερία, η ασφάλεια, η αλληλεγγύη, ο πατριωτισμός. Και εσείς έχετε επιλέξει να εργαστείτε για μια αποστολή που συνδέεται με αυτές τις αξίες. Έχετε επιλεγεί να υπηρετείτε αυτές τις αξίες και την κοινωνία μας ως στελέχη της ΕΛΑΣ. Θέλω να νιώθετε περηφάνια και τιμή για αυτό.

Καθώς πολλά λέγονται τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Είναι και αυτός ένας πρόσθετος λόγος που οφείλουν να σέβονται την ΕΛ.ΑΣ.. Όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται, το μήνυμα είναι σαφές: οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τους τηρούν όλοι, ιδίως τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Για αυτό, ας αφήσουν ήσυχη την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει την αποστολή της, μακριά και έξω από κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Σύντομα θα υπηρετείτε τους νόμους σε έναν πολύ σημαντικό τομέα: την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας, ελευθερίας και όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να είναι χώροι απολύτως ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Πάρα πολλοί από εσάς είστε πτυχιούχοι, χθεσινοί συνάδελφοι με τους φοιτητές και θα κληθείτε να συνδράμετε ακριβώς στην ασφάλεια των χθεσινών συναδέλφων σας και των καθηγητών σας.

Τους επόμενους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτείτε ώστε να είστε απολύτως έτοιμοι για να φέρετε σε πέρας αυτή τη σύνθετη αποστολή, να ενταχθείτε στην εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας, που με βάση τον Νόμο οφείλουν οι πρυτανικές αρχές να διαμορφώσουν για όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την ελεγχόμενη είσοδο, τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους. Για να είναι η κάθε ελληνική οικογένεια σίγουρη ότι η επένδυσή της στην Παιδεία των παιδιών της πιάνει τόπο.

Οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκης κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό. Πράγματα αυτονόητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ΕΛ.ΑΣ. κάνουμε όλα όσα πρέπει για αυτόν τον σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Σας εύχομαι καλή παραμονή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή που θα αισθανθείτε ότι χρειάζεστε τη στήριξη της Πολιτείας.»

Ρεπορτάζ φωτο βίντεο Σάκης Αντωνίου -Δήμητρα Αντωνίου

Back to top button