ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Kομοτηνή :όχι μεγάλη η προσέλευση των πολιτών για τον έλεγχο του κορωνοϊού

Δεύτερη μέρα η σημερινή των ελέγχων που ξεκίνησαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Κομοτηνής για την ανίχνευση κρουσμάτων του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό.

Τα σημεία που γίνονται οι έλεγχοι είναι το κτίριο της Δνσης Υγείας ,απέναντι από το τέως ΙΚΑ και το ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας .Στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία ου ΕΟΔΥ αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία τις μέρες αυτές της πανδημίας .

Η συμμετοχή του κόσμου δεν  είναι μεγάλη παρότι είναι αρκετά γνωστό πως διενεργούνται τα τεστ. Η αναμονή στους χώρους ήταν ελάχιστη έως μηδενική .Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών που εξετάστηκαν ήταν νεαρές κυρίως γυναίκες παρότι είναι γνωστό ότι πιο ευάλωτο στον ιό είναι το ανδρικό φύλο.

Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είδαμε και πολλούς επώνυμους ή θεσμικούς να κάνουν το τεστ  προτρέποντας έτσι και τους συμπολίτες μας

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 24 6  με τρία αυτή τη φορά συνεργεία ,στα σημερινά σημεία δηλαδή θα προστεθεί και το ΚΑΠΗ του Δήμου της Δημοτικής Αγοράς.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις θα γίνουν γνωστά το αργότερο μέσα σε 36 ώρες με πιο πιθανή μέρα ανακοίνωσης των πρώτων στατιστικών την αυριανή .

Γνωστό επίσης πως θα ειδοποιούνται μόνο όσοι εντοπίζονται θετικοί στον ιό και μόνο .

Back to top button