Κομοτηνή :μάστιγα οι κλοπές φορτηγών και αγροτικών-Χθες κλάπηκαν δύο αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν το πρωί μετά από κινητοποίηση-Πιθανή σύνδεση των κλοπών με την διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Σε μάστιγα τείνουν να γίνουν οι κλοπές επαγγελματικών κυρίως αγροτικών ή μικρών φορτηγών στην Ροδόπη και την Κομοτηνή τον τελευταίο καιρό. Πολλοί συμπολίτες ξυπνούν το πρωί και διαπιστώνουν ότι τα αυτοκίνητά τους έχουν κάνει “φτερά” οδηγώντας κάποιους από αυτούς σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι κλοπές δύο αυτοκινήτων ,ενός φορτηγού μεταφορών μετακομίσεων και ενός επαγγελματικού αγροτικού χθες το βράδυ σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ιδιοκτητών τους .

Το θετικό στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πως μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και την συγκέντρωση πληροφοριών τα αυτοκίνητα βρέθηκαν χωρίς ζημιές.

Άλλοι ιδιοκτήτες ωστόσο κάτοχοι μερικές φορές και πολυτελών αυτοκινήτων που εκλπάπησαν από την περιοχή δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί καθώς τα αυτοκίνητά αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ.

Είναι προφανές ότι οι κλοπές αυτές συνδέονται ευθέως με τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών που κατά δεκάδες καθημερινά περνούν τα σύνορα και από την ορεινή Ροδόπη κυκλώματα τους προωθούν στο εσωτερικό της χώρας γι αυτό και η “προτίμηση ” σε φορτηγά ή μέσα που διαθέτουν χώρο ..Στα κυκλώματα αυτά ανήκουν και “δεξιοτέχνες ” που κλέβουν τα αυτοκίνητα και τα παραδίδουν σε άλλα μέλη των κυκλωμάτων που τα οδηγούν. Συχνά τα μέλη των κυκλωμάτν αυτών προέρχονται από γειτονικές Βαλκανικές χώρες .

Το θέμα αποκτά σοβαρές διαστάσεις και προκαλούν ανασφάλεια παρότι επιμελώς η τοπική Αστυνομία σχεδόν ποτέ δεν εκδίδει σχετικά δελτία τύπου για τις κλοπές αυτές …

ΣΑ

Exit mobile version