ΕλλάδαΚορυφαία

Κομοτηνή: κλείνει από αύριο και μέχρι τις 8 Αυγούστου ο Δυτικός Κόμβος της Εγνατίας Οδού -Θα γίνουν έργα συντήρησης του ασφαλτοτάπητα

Έργα ασφαλτοστρώσεων και αποκαταστάσεων θα γίνουν στην Δυτικό κόμβο της Κομοτηνής ,της Εγνατίας Οδού ο οποίος θα παραμείνει από αύριο 28 7 2021 κλειστός μέχρι και το Σάββατο 7 Αυγούστου. Ήδη η κατασκευάστρια εταιρεία με την επίβλεψη της Εγνατίας Οδού, τοποθετεί τη σχετική σήμανση .

Οι οδηγοί σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Αστυνομίας καλούνται να χρησιμοποιούν τον Ανατολικό κόμβο ή εκείνο του Ιάσμου

Η απόφαση :

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

  1. Την έκδοση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και τον αποκλεισμό των κλάδων εισόδου και εξόδου του Δυτικού Α/Κ Κομοτηνής (χ.θ. 561+500) της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, και συγκεκριμένα των κλάδων εισόδου στο ρεύμα προς Κήπους και στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα και των κλάδων  εξόδου στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη και από Ξάνθη, τμημάτων οδού που αστυνομεύονται από το Τ.Τ. Κομοτηνής, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων του οδοστρώματος, το χρονικό διάστημα από 28-07-2021 έως και 07-08-2021.
  2. Ανάλογα με τον κλάδο του Δυτικού Α/Κ Κομοτηνής (χ.θ. 561+500) πραγματοποίησης των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Εργασίες στον κλάδο εξόδου του Δυτικού Α/Κ Κομοτηνής (χ.θ. 561+500) στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη ή στο ρεύμα από Ξάνθη, η κυκλοφορία-έξοδος των οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού θα πραγματοποιείται από τους Α/Κ Ιάσμου ή από τον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή τυχόν αποφάσεων για τον περιορισμό ή απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων.

β. Εργασίες στον κλάδο εισόδου του Δυτικού Α/Κ Κομοτηνής (χ.θ. 561+500) στο ρεύμα προς Κήπους ή στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα, η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αλεξανδρούπολη ή Ξάνθη θα πραγματοποιείται από την Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και την Εθνική οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, είτε από τον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής,  σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή τυχόν αποφάσεων για τον περιορισμό ή απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων.

  • Οι οδηγοί θα προειδοποιούνται έγκαιρα με Εργοταξιακή Σήμανση στον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής, Δυτικό Α/Κ Κομοτηνής και Α/Κ Ιάσμου, σύμφωνα με την συνημμένη στο ανωτέρω 5 σχετικό τεχνική μελέτη προς πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
  • Οι εργασίες να εκτελούνται ανά κλάδο (προκειμένου πάντα να παραμένουν ανοικτοί στην κυκλοφορία των οχημάτων οι λοιποί τρεις -3- κλάδοι),   μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινήτου Εγνατίας Οδού.
  • Το ακριβές χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και να γνωστοποιείται εγγράφως στην Διεύθυνση μας.
  • Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα (τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης κ.λ.π.) για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 9 και 47 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,της υπ’ άριθ. ΔΟΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ 905/20-05-2011) Απόφαση του κ. Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • Μετά το πέρας του συνόλου των εργασιών θα απομακρυνθεί η εργοταξιακή σήμανση και η οδός θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.
  • Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λ.π) και να γνωστοποιούνται εγγράφως στην Διεύθυνση μας.

Άρθρο 2ο

  1. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Τετάρτη 28-07-2021, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007 και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 07-08-2021 και εφαρμόζονται με/από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. 
Back to top button