Η Κομοτηνή “φοράει τα καλά της ” και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Έστιν”(φωτογραφίες)

Πυρετωδώς προχωρούν οι εργασίες καλλωπισμού της Κομοτηνής ,ή καλύτερα της Δυτικής εισόδου ,του χώρου του Ηρώου και των δρόμων εκ των οποίων θα διέλθει η πομπή με την Ιερά Εικόνα του Άξιον Εστι” που θα φτάσει το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη και θα παραμείνει σε αυτήν για μία εβδομάδα.

Έχει αναρτηθεί σχετικό πανό στην είσοδο ,μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, έχουν καλυφθεί τα γκράφιτι στις γέφυρες, έχουν κλαδευτεί δέντρα ,φυτεύονται λουλούδια.

Στην κεντρική πλατεία έχουν τοποθετηθεί δύο εξέδρες με μία εκ των δύο ευμεγέθη ενώ τοποθετούνται ελληνικές σημαίες στις κολώνες.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Παντελεήμων που επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες έχει απευθύνει θερμή παράκληση στους κατοίκους της πόλης πέραν της συμμετοχής τους στην πάνδημη υποδοχή να στολίσουν και τα μπαλκόνια τους .

Η παρουσία της εικόνας στην Κομοτηνή θεωρείται ένα κορυφαίο εκκλησιαστικό γεγονός στην εκατονταετή νεότερη ιστορία της ,ένα ορόσημο γι αυτό και όλοι εργάζονται Μητρόπολη ,Δήμος ,Περιφέρεια, Αστυνομία ,Στρατός ,Σύλλογοι ώστε να τύχει της ανάλογης μεγαλοπρέπειας αλλά και σεβασμού .

Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ετοιμάζονται προσκυνηματικές εκδρομές από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και τη γειτονική Βουλγαρία

Exit mobile version