Κομοτηνή: έρχονται τα “έξυπνα” φρεάτια-Αισθητήρες σε 400 φρεάτια της πόλης για έλεγχο της στάθμης του νερού

Δυναμική παρουσία του Δήμου Κομοτηνής στην έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0.

Ουσιαστικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, οι Αντιδήμαρχοι  Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρης Καρασταύρου, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης Κίμων Λεχούδης και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου, στο πλαίσιο της έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0. που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-16 Οκτωβρίου στο  Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κομοτηνής δημιούργησε ένα καλαίσθητο περίπτερο με σύνθημα «λειτουργικότητα, καθημερινότητα, προσβασιμότητα» το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εξειδικευμένων εκθετών και επισκεπτών. Ανάμεσά  τους ήταν πολλοί αιρετοί καθώς η πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που πραγματοποίησε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριό της, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής αντάλλαξαν τεχνογνωσία με αιρετούς που σχεδιάζουν «Έξυπνες Πόλεις» αλλά και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένες εταιρίες που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως επίσης φορείς που οραματίζονται τη νέα εποχή τεχνολογίας – καινοτομίας. Ουσιαστικό ρόλο στην έκθεση διαδραμάτισε η ανακύκλωση στην καθημερινότητα των Δήμων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, με βάση το πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής Διαχείρισης Αποβλήτων.

Συμμετέχοντας στην κατηγορία των Έξυπνων Πόλεων ο Δήμος Κομοτηνής κοινώνησε τις δράσεις και την ψηφιακή στρατηγική του για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες του.

Στις υλοποιούμενες δράσεις του Δήμου περιλαμβάνονται:

Στις σχεδιαζόμενες δράσεις του Δήμου περιλαμβάνονται:

Οι επισκέπτες του περιπτέρου,  ειδικά οι αιρετοί, ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την προσβασιμότητα στην πόλη και την παραλιακή ζώνη που επιδιώκει συνεχώς να βελτιώνει ο Δήμος. Επίσης, ενημερώθηκαν για το βραβείο προσβασιμότητας  που απέσπασε ο Δήμος Κομοτηνής, το Acess city award 2021, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών βραβείων προσβάσιμων πόλεων.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν: ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, πολλοί Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ξάνθης Μανόλης Τσέπελης και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

 Ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης δήλωσε στο περιθώριο της διοργάνωσης: «Στο πλαίσιο σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου η πόλη της Κομοτηνής αποβλέπει στη δημιουργία ενός βιώσιμου και αειφόρου μοντέλου ανάπτυξης. Ο COVID- 19 και η κοινωνική απομόνωση επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα των ψηφιακών εφαρμογών και κατέστη σαφές ότι ήρθαν για να μείνουν. Η στρατηγική μας για την ψηφιακή εποχή μετουσιώνεται σε τρεις έννοιες που θα αποτελέσουν τους ακρογωνιαίους λίθους του ψηφιακού μας  μετασχηματισμού: λειτουργικότητα, καθημερινότητα, προσβασιμότητα».

Exit mobile version