Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ για κορωνοϊό στην πλατεία της Κομοτηνής -Δειγματοληψία και στις Σάπες(φωτογραφίες)

Δεκάδες είναι οι συμπολίτες που προσέρχονται στα 8 συνολικά συνεργεία του ΕΟΔΥ που σε συνεργασία με τη Δνση Υγείας της ΠΑΜΘ διενεργεί δωρεάν τεστ για κορωνοϊό στον τοπικό πληθυσμό στην πλατεία της Κομοτηνής . Η λειτουργία είναι υποδειγματική και σ αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των πανταχού παρόντων εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι άνθρωποι που προσέρχονται είναι κυρίως νέοι ,φοιτητές και μαθητές ενώ υπάρχουν και μεγαλύτεροι ,λιγότεροι όμως ..

Η παρουσία των συνεργείων του ΕΟΔΥ στην πλατεία θα ολοκληρωθεί στις 4μμ ενώ από τα αποτελέσματα των τεστ αυτών θα κριθεί πόσο γρήγορα η περιοχή θα οδηγηθεί σε αυστηρό lock down .

Να σημειωθεί ότι τα χθεσινά 108 κρούσματα που ανακοινώθηκαν για τη Ροδόπη τοποθετούν το Νομό στην πρώτη θέση σε επίπεδο χώρας ,μακράν των υπολοίπων ,ως ποσοστό θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του.

Και στις Σάπες ξεκίνησε σήμερα δειγματοληψία

Άρχισε σήμερα τη λειτουργία του το τμήμα διενέργειας λήψης δειγμάτων για τον κορωνοϊό στο Κέντρο Υγειάς Σαπών , με πρώτους ελεγχόμενους υπαλλήλους του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Στο τμήμα γίνεται λήψη δειγμάτων υπόπτων για κορωνοϊό, των οικείων προσώπων τους και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και ο έλεγχος τους γίνεται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.                                          Το τμήμα θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 12:00 π.μ.) κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό.

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version