Κινητοποίηση φοιτητών στην Κομοτηνή με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά τους στην Πανεπιστημιούπολη

Το Σάββατο 1/10 φοιτητές και φοιτήτριες από όλες τις σχολές του ΔΠΘ στην Κομοτηνή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Φ. Ελληνικής Φιλολογίας και πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη. Στόχος της κινητοποίησης ήταν η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της πόλης και η διατράνωση του αιτήματος για άμεση επαναφορά της δωρεάν μετακίνησης από και προς την Πανεπιστημιούπολη.

Η δωρεάν μετακίνηση που εξασφαλίζει το ΔΠΘ στους φοιτητές του είναι ένα κεκτημένο δικαίωμα ετών, το οποίο προασπίζονται οι φοιτητές με τους αγώνες τους κάθε φορά που τίθεται υπό αμφισβήτηση. Με το νέο ακαδημαϊκό έτος το Δημοκρίτειο ανακοίνωσε πως η δωρεάν μετακίνηση διακόπτεται σε Ξάνθη και Κομοτηνή, παρά τις διαβεβαιώσεις των Πρυτανικών αρχών το προηγούμενο διάστημα. Οι φοιτητές της Ξάνθης με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα τους και τις πολύμορφες πρωτοβουλίες των συλλόγων τους κατόρθωσαν να επανέλθει η δωρεάν μετακίνηση στην πόλη τους.

Οι φοιτητές της Κομοτηνής δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να εκχωρήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους σε σίτιση, στέγαση και μετακίνηση. Κάνουν ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούν να καταβάλλουν αντίτιμο για τη μετακίνησή τους από και προς τις Σχολές τους, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει εκτοξεύσει το κόστος ζωής στα ύψη καθιστώντας το δυσβάσταχτο για τους φοιτητές της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας οι φοιτητές δεσμευτήκαν ότι θα συνεχίσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Exit mobile version