ΚορυφαίαΚοινωνία

Κινητοποίηση φοιτητών και αντιεξουσιαστών στην Κομοτηνή για το θάνατο του 16χρονου ρομά στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Ελληνικής Φιλολογίας για την δολοφονία με σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη ,του 16χρονου ρομά Κώστα Φραγκούλη  που δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές από όλες τις σχολές του ΔΠΘ.

Οι κινητοποιηθέντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από την πλατεία .

Η απόφαση του συλλόγου που οδήγησε στην κινητοποίηση ανέφερε:

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! Καμία συγκάλυψη !Δε θα δεχτούμε καμία αποποίηση ευθυνών! Με τη βία του συστήματος που τσακίζει καθημερινά τις ανάγκες μας , οδηγεί τις οικογένειές μας στην ανέχεια , μας φέρνει αντιμέτωπους με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια , περιθωριοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , θρέφει τον ρατσισμό και την κρατική καταστολή απέναντι στον λαό! Τώρα να δυναμώσει παντού ο αγώνας ! Η οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης για ζωή, σπουδές , δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, θάνατο, εκμετάλλευση και καταστολή. Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατασταλτικές ομάδες (ΔΙΑΣ,ΟΠΚΕ,ΜΑΤ κλπ) και η πανεπιστημιακή αστυνομία.”

Στο τέλος της πορείας οι φοιτητές διατράνωσαν το μήνυμα πως ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στην κρατική βία και καταστολή θα συνεχιστεί!

Back to top button