ΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Kινητοποίηση με «άδειες καρέκλες» και στην Κομοτηνή

Την αγωνία τους για την πορεία των επαγγελματιών των καφέ και της εστίασης εξέφρασαν το απόγευμα της Τετάρτης ,εν μέσω βροχής εκπρόσωποι των επαγγελματιών της Ροδόπης .Η διαμαρτυρία εντάχθηκε στην αντίστοιχη πανευρωπαϊκή που πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη .

Το μήνυμα που έστειλαν οι επαγγελματίες είναι πως απαιτούνται άμεσα μέτρα καθώς ο κλάδος τους καταρρέει .

Αυτό, με ότι συνεπάγεται τόσο σε προσωπικό επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αγοράς, με όλες τις προεκτάσεις ως προς το ανθρώπινο δυναμικό – ιδιοκτήτες και χιλιάδες εργαζόμενους καθώς και εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις δορυφόρους στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειές για την οικονομία.

Πλατεία Κομοτηνής: διαμαρτυρίας επαγγελματιών εστίασης …

Posted by ΡΟΗ news on Wednesday, May 6, 2020

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΕΔΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης ανέφερε ότι «η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος επαγγελματικός κλάδος που πλήττεται την ερχόμενη περίοδο.Τα μέτρα που ζητούμε είναι κυρίως φορολογικά ,οικονομικά ενώ απευθύνονται και προς τους Δήμους .Περιμένουμε από την Κυβέρνηση άμεσα να αντιδράσει γιατί μέχρι τώρα οι αντιδράσεις της είναι χλιαρές έως μηδαμινές.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ενίσχυση των 800 ευρώ δεν την έχουν πάρει όλοι οι επαγγελματίες ή θα είναι υποχρεωμένοι να την μοιραστούν αφού πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν με τη μορφή νομικών προσώπων .»Υπάρχουν εταίροι που θα πάρουν από 200 ευρώ .Αυτά δεν είναι καν ψίχουλα» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος των καφεπωλών Κομοτηνής Σπύρος Θυμικιώτης ευχαριστώντας όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν ,ανέφερε πως «πως περιμένουμε στήριξη και από το κράτος και τα Υπουργεία και από το Δήμο. Οι απαντήσεις που μέχρι στιγμής έχουμε λάβει από την κυβέρνηση και τους ΟΤΑ είναι αδιευκρίνιστες .Το μόνο που ακούμε είναι πως «δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Σε 15 μέρες καλούμαστε να ανοίξουμε χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι καθεστώς θα υπάρξει αλλά και ποια δυναμική θα έχει ο κόσμος λόγω των οικονομικών συνεπειών της κρίσης «κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο εκτός από τους επαγγελματίες ,την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου παρέστησαν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης .

Back to top button