ΑστυνομικάΚορυφαία

Kαβάλα :Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι και προσπάθησε να ανεβάσει τη βουλγαρική

Τη σημαία της Βουλγαρίας επιχείρησε να υψώσει το βράδυ της Παρασκευής ένας 35χρονος Βούλγαρος στο λιμάνι της Καβάλας αντί της ελληνικής, την οποία πέταξε κάτω.

Ο άνδρας συνελήφθη από τους άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, οι οποίοι τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Ο άνδρας συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για παράβαση των άρθρων 167 (Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων), 191Α ( Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) και 361 (εξύβριση) του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

pontos.gr

Back to top button