Kαβάλα :δεν τίθεται θέμα lock down προς το παρόν -αναβάλλονται επ αόριστον όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις -Ξεκίνησαν μοριακά τεστ στον πληθυσμό

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης -παρουσία και του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη-, με σκοπό να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε μετά το πέρας τηλεδιάσκεψης που διεξήχθη με την συμμετοχή του κ. Αντωνιάδη, των 4 δημάρχων του νομού Καβάλας, του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και σε μια προσπάθεια -όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης- “να καταρριφθούν οποιεσδήποτε φήμες κυκλοφορούν.”

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνιάδης γνωστοποίησε ότι, από τις 10 το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστουκλιμάκιο του ΕΟΔΥ -το οποίο θα βρίσκεται στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” στην αντιπεριφέρεια Καβάλας- θα διενεργεί μοριακά τεστ για τον εντοπισμό φορέων του κορωνοϊού σε όσους συνανθρώπους μας το επιθυμούν (και όχι μόνο σε αυτούς που ιχνηλατούνται για τις επαφές τους με ήδη εντοπισθέντες φορείς). Δεν έγινε γνωστό το πόσες ημέρες ακριβώς θα παραμείνει στην Καβάλα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ωστόσο τονίστηκε πως η παραμονή του θα εξαρτηθεί “από την ζήτηση, από το πόσοι Καβαλιώτες θα ενδιαφερθούν.” Παράλληλα επισημάνθηκε ότι ο λόγος της παρουσίας του κλιμακίου στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” (και όχι π.χ. στα Αμισιανά, όπου και λειτουργεί η βιομηχανία παρασκευής και συσκευασίας κρεατικών ειδών στην οποία εντοπίστηκαν 34 κρούσματα του κορωνοϊού) σχετίζεται με το ότι δεν πρόκειται για ιχνηλάτηση ήδη υπαρχόντων κρουσμάτων αλλά για εντοπισμό νέων.

Επιπλέον, ξεκαθαρίστηκε πως μέχρι και αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα επιβολής τοπικού lockdown (κάτι, όμως, που θα εξαρτηθεί και από τις όποιες αποφάσεις λάβει η κεντρική κυβέρνηση). Μάλιστα, αυτό που επεσήμανε ο κ. Αντωνιάδης είναι ότι “Αν τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας, όλα καλά. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός.”

Ακόμα, διευκρινίστηκε πως αναβάλλονται επ’αόριστον όλες οι εκδηλώσεις (πολιτιστικές κλπ.) που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας (κάτι που αφορά και το Φεστιβάλ Φιλίππων – ήδη ο δήμος Νέστου ανακοίνωσε πως καμία εκδήλωση και πανήγυρη δεν θα γίνει μέχρι και τα 9μερα της Παναγίας). Σχετικά με αυτό το θέμα, ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως “η απόφαση αυτή πάρθηκε για καθαρά ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να μην δίνεται αφορμή στον κόσμο ώστε να συνωστίζεται. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έχουμε καταφέρει (τουλάχιστον στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον δήμο Καβάλας) να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας.”

Τέλος, ανακοινώθηκε πως οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά αλλά με την παρουσία προσωπικού security στις εισόδους -το οποίο και θα απαγορεύει την είσοδο σε όποιον δεν φοράει μάσκα.

πηγή kavala portal

Exit mobile version