ΚορυφαίαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Καθορίστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό στους Δήμους Μαρώνειας Σαπών και Αρριανών-Διαφωνεί με την επιλογή ο Δήμαρχος Αρριανών που ζητά περισσότερα

            Στο πλαίσιο του εθνικού προγραμματισμού για τον εμβολιασμό των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ύστερα από στοχευμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου και σε συνεργασία με την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, ορίσθηκαν τα εμβολιαστικά  κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και τα οποία είναι τα εξής:

1)Κέντρο Υγείας Σαπών (2)

2) Αγροτικό Ιατρείο Ξυλαγανής (1)

3) Αγροτικό Ιατρείο Μαρώνειας. (1)

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών θα συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στην άψογη λειτουργία των κέντρων καλύπτοντας τις ανάγκες τους όπως απολυμάνσεις χώρων , καθαριότητας , γραμματειακής υποστήριξης κλπ.

Διαφωνεί ο Δήμαρχος Αρριανών με την επιλογή και ζητά περισσότερα κέντρα

Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εκφράζει της αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών.

Το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19 προβλέπει ανάμεσα στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου. Η επιλογή των συγκεκριμένων ιατρείων είναι προφανές ότι δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αλλά και οικισμών γειτονικών δήμων και επιπλέον δεν προκύπτει με κανένα τρόπο η σκοπιμότητα επιλογής τους έναντι άλλων ιατρείων στον Δήμο. Επιπλέον φαίνεται ότι δεν εξετάστηκε ως παράγοντας το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα ιατρεία και η δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό και μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά την εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμού και εν μέσω χειμερινής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα με τις μετακινήσεις πολιτών και την προσβασιμότητα σε αυτά κάτω από δυσχερής καιρικές συνθήκες.

Μια πιο ορθολογική πρόταση θα μπορούσε να είναι η επιλογή και των τεσσάρων μεγάλων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιος άλλος συνδυασμός περισσότερο λειτουργικός για τον τοπικό πληθυσμό.

Ζητείται να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.

Back to top button