ΑστυνομικάΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Kαθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (27 και 28-11-2019), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (πλησίον του οικισμού Αράτου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, με συνοδηγό τον 16χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς

Πιο κάτω το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη επιχείρησης και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο δράστες, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντόπισαν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις βραδινές ώρες της 27/28-11-2019, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα κατευθύνθηκε στην επαρχιακή οδό Θρυλορίου – Φύλακα, όπου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Back to top button