ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Kατερίνα Σακελλαροπούλου από το Θρυλόριο:” προσκύνημα στον Θρακικό και Ποντιακό Ελληνισμό”(φωτογραφίες web tv)

Ως ένα “προσκύνημα στον Θρακικό και Ποντιακό Ελληνισμό που συνεχίζει μέσα στους αιώνες την πορεία του ” χαρακτήρισε την επίσκεψή της στη Θράκη τις μέρες αυτές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Θρυλόριο της Ροδόπης .

Νωρίτερα εκεί την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ,ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ,οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Τάκης Χαρίτου ,η Πρόεδρος του Συλλόγου η “Κερασούντα και το Γαρς” Χρύσα Μαυρίδου,ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου και φυσικά οι κάτοικοι του χωριού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης προσκύνησε τον Επιτάφιο και είδε το τέμπλο και εικόνες που τις έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες και τοποθέτησαν στην εκκλησία το 1928 κατά την ανέγερση της.

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε σε υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με εικόνες από την έλευση των προσφύγων.

Οι κάτοικοι πρόσφεραν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία ποντιακή λύρα που κατασκεύασε για εκείνη ειδικά κάτοικος του χωριού και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Η κ Σακελλαροπούλου το απόγευμα θα επισκεφθεί τους Ασκητές της Ροδόπης και θα συμμετέχει στην Περιφορά του Ιερού Επιταφίου του Αγίου Γεωργίου Ασκητών.

Το μήνυμά της για τη Μεγάλη Παρασκευή

Φέτος, ο άδικος και απρόκλητος πόλεμος στην Ουκρανία προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στο πένθος μας, τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της στο Facebook για την Μεγάλη Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος:

“Νωρίτερα σήμερα το πρωί η Πρόεδρος ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα για την “Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, λέει η παράδοσή μας, ο ουρανός δακρύζει. Η φύση συμμετέχει στην οδύνη των Παθών, η πλάση πενθεί. Και κάθε Χριστιανός βιώνει, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, την ενδοσκόπηση και την ψυχική και προσωπική του αναφορά στη θλίψη, όσο κι αν στο τέρμα αυτής της πορείας αχνοφέγγει η ζωηφόρος Ανάσταση. Φέτος, ωστόσο, ο άδικος και απρόκλητος πόλεμος που μαίνεται τόσο κοντά μας προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στο πένθος μας. Ο ακατάβλητος ουκρανικός λαός φέρει τον δικό του σταυρό και αγωνίζεται ηρωικά για όλους μας, για τα υψηλά ιδανικά που συγκροτούν και συνέχουν τις κοινωνίες μας, δίνοντας νόημα στον ατομικό και τον κοινό μας βίο. Μέσα από τη χαρμολύπη της Εβδομάδας των Παθών αναδύεται το βίωμα του αγωνιστικού σθένους, η βαθιά πεποίθηση και η πίστη μας στον τελικό θρίαμβο του καλού, στο «φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη και το χάρο», όπως γράφει ο εθνικός μας ποιητής. Σε αυτό το λαμπρό φως της ειρήνης και της ελπίδας προσβλέπουμε. Καλή Ανάσταση!”

Η ολοκλήρωση της επίσκεψης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Θρυλόριο της Ροδόπης(22 4 2022)

Back to top button