ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Κομοτηνή:η επί δεκαετίας παραμέληση της Θράκης προστάτεψε το περιβάλλον της. Μπορεί πιο εύκολα να κάνει το βήμα στην πράσινη ανάπτυξη»(webtv)

Στο περιβάλλον της Θράκης ως ένα συγκριτικό της πλεονέκτημα στάθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας σήμερα στην Τσανάκλειο ,στην Κομοτηνή ,ενώπιον φορέων της πόλης. Η ίδια φεύγοντας από το κείμενο που διάβαζε ,στο σημείο που αναφερόταν στο περιβάλλον στάθηκε ιδιαίτερα στέλνοντας έτσι ένα βαρυσήμαντο πολιτικό μήνυμα για το είδος των επενδύσεων που θα πρέπει να επιλεγούν για την περιοχή :

«Έχουμε μπροστά μας μία ακόμη επαναστατική αλλαγή: την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη. Οφείλουμε όχι απλά να ακολουθήσουμε αλλά να γίνουμε πρωτοπόροι προστασία του περιβάλλοντος θα είναι πλέον κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην οικονομική δραστηριότητα. Και όσο νωρίτερα προσαρμοστούμε σε αυτήν την νέα πραγματικότητα και την ενσωματώσουμε τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη που θα αποκομίσουμε.

Η Θράκη με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το τεράστιο αυτό πλεονέκτημά της .

Και εδώ επιτρέψτε μου μία προσωπική παρατήρηση :το γεγονός ότι η Θράκη παρέμεινε παραμελημένη επί δεκαετίες ,Αυτό το παραδεχόμαστε. Αυτό έχει ένα όφελος για το φυσικό της περιβάλλον. Αυτό το παραλαμβάνει η Θράκη .Είναι έτσι. Είχε τα αρνητικά της στοιχεία(σση υπανάπτυξη) αλλά αυτό είναι ένα θετικό .Άρα έχει ένα βήμα θετικό να κάνει πολύ πιο εύκολα να κάνει για την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Back to top button
Close