ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Κατερίνα Νοτοπούλου από την Κομοτηνή για κλείσιμο συνόρων της ΑΜΘ :”ευθεία βολή στον τουρισμό”

Στην Ροδόπη βρέθηκε σήμερα η αρμόδια τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των συνοριακών διόδων της ΑΜΘ για τους τουρίστες. Η κ Νοτοπούλου που συνοδευόταν από τον βουλευτή Τάκη Χαρίτου και στελέχη του κόμματος αρχικά το πρωί επισκέφθηκε το Φανάρι όπου και συζήτησε αλλά και ενημερώθηκε από φορείς του τουρισμού για τις επιπτώσεις της απόφασης . Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο ΕΒΕ όπου αι τοπικοί φορείς ,ΠεριφέΡεια ,Δήμαρχοι και Επιμελητήρια αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις από την αιφνιδιαστική απόφαση .

Εκεί υπονοήθηκε σαφώς ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τομέα του τουρισμού εκτός ΑΜΘ .

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η κ Νοτοπούλου χαρακτήρισε «Γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τους φορείς « ενώ συνέχισε :«Εισπράξαμε την αγωνία. Η Ανατολική Μακεδονία Θράκη μοιάζει ξεχασμένη από τις κυβερνητικές πολιτικές Δεν αμφισβητεί κανείς την ανάγκη αυστηροποίησης των μέτρων ή των υγειονομικών περιορισμών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους ειδικούς. Επιμένουμε ότι για την επανεκκίνηση του τουρισμού έχει σημασία η επιχειρησιακή και λειτουργική ικανότητα του εθνικού συστήματος Υγείας και του ΕΟΔΥ αλλά και της  Πολιτικής Προστασίας να διαχειριστεί τα κρούσματα. Από κει και πέρα το αιφνιδιαστικό και άδικο όπως κατέθεσαν οι φορείς κλείσιμο δημιούργησε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία του τουρισμού όπως επιστροφές προκαταβολών  κλπ .Είναι μία ακόμη βολή στον τουρισμό που βάλλεται ευθέως από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί άμεσα η τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να καλύψει άμεσα με κονδύλια την απώλεια των ανταποδοτικών οφειλών και ταυτόχρονα να εκπονηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και για να ανακουφιστεί η ανεργία και να καταστήσει τον τουρισμό της περιοχής πιο ανταγωνιστικό» συμπλήρωσε για να καταλήξει πως μόνο ετσι θα καταστεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανταγωνιστική .

Να μπορούμε να πούμε ότι σε κάποια χρόνια από τώρα η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κοιτά ισότιμα με τις άλλες περιφέρειες προς το μέλλον και βαδίζει μπροστά .

Back to top button