Καταβλήθηκαν σήμερα 1,8 εκ ευρώ για τις ζημιές των κερασιών του Γιακά-Ανδρέας Λυκουρέντζος:Σε μία πληρωμή με μία δόση εξοφλήθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του 2020″

Μπήκαν σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ροδόπης συνολικά 2,6 εκ ευρώ που αφορούν σε εξόφληση ζημιών ζωικής και φυτικής παραγωγής του προηγούμενου έτους.

Την ,μερίδα του λέοντος κατέλαβαν τα κεράσια των Γιακάδων για τις ζημιές που υπέστησαν πέρσι και που μηδένισαν σχεδόν την παραγωγή της ποικιλίας “Τραγανό Κομοτηνής” εν αντιθέσει με τη Μπουρλά που είχε προλάβει ,σχεδόν στο σύνολό της να μαζευτεί .

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο(σήμερα) Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Σημειώνω, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

Για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΕΕΠ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας :

“Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, ειδικά στον Νομό Ροδόπης θα καταβληθούν 2.652.722,20 ευρώ.

Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Επίσης, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου.”

Exit mobile version