ΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Καταχειροκροτήθηκε η μουσική εκδήλωση “1922-Μικρά Ασία -2022” στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (web tv φωτογραφίες)

Μία ακόμη αξιόλογη μουσική εκδήλωση ενταγμένη στην ενότητα εκείνων των εκδηλώσεων που μνημονεύουν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τίτλο “”1922-Μικρά Ασία -2022” παρουσιάστηκε χθες Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που το γέμισε .

Ο Χρήστος Κάλλαρης και η Χρυσούλα Κυρατζόγλου συνοδευόμενοι από ορχήστρα ερμήνευσαν κυρίως τραγούδια από το γνωστό δίσκο του Απόστολου Καλδάρα “Μικρά Ασία ” σε στίχους Πυθαγόρα και ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Χαρούλα Αλεξίου. Φυσικά παρουσιάστηκαν και άλλα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με αναφορές στην προσφυγιά .Η χορωδία των Φιλοτεχνών που συνόδευσε μέρος του Προγράμματος η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς .

Μοναδικές εκτελέσεις από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής ενώ τα ΠΑΙΔΙΆ της χορωδίας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής τραγούδησαν με τους ερμηνευτές το τελευταίο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Τα συγχαρητήρια και την ευλογία του έδωσε στο τέλος ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής καθώς και η υπεύθυνη του Μεγάρου Ζωή Κοσμίδου που όπως ομολογήθηκε έχει σηκώσει τον πήχη της ποιότητας ψηλά.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ.

Συντελεστές παράστασης:

Ερμηνευτές:  Γιάννης Κάλλαρης – Χρυσούλα Κυρατζόγλου

Εξαμελής ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς:

Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Νίκος Μελάς (πλήκτρα – ακορντεόν), Κώστας Αθανασιάδης (κοντραμπάσο), Ρουσλάν Φαχιρίδης (κλαρίνο), Γιώργος Αθανασιάδης (κρουστά).

Η Φιλαρμονική  Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σεργκενλίδη.

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Φιλοτέχνες’’ υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κυριακάκη.

Η Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Back to top button