ΕλλάδαΚοινωνίαΡεπορτάζ

Κανένα κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό στη Θράκη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα-Ορίστηκαν ξενοδοχεία καραντίνας

Διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγεία το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικότερα ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Τα νέα κρούσματα αφορούν σε 2 στην Παραμυθιά, 6 στην Καστοριά, 1 στην Αθήνα, 3 στη Σύρο, ενώ, 8 προέκυψαν από ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων, και 3 στη Λέσβο σε μονάδα προσφύγων.
Στη Ροδόπη έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των 2 πρώτων ημερών ελέγχων που έγιναν στην Κομοτηνή,δηλαδή την Δευτέρα και Τρίτη όπου ανάμεσα σε 540 δείγματα βρέθηκε μόλις ένα θετικό.Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπολοίπων ημερών τετάρτη ,Πέμπτη και Παρασκευή .

Ορίστηκαν τα ξενοδοχεία καραντίνας στη Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Με δυσκολία βρέθηκαν τα καταλύματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι καραντίνας σε όλη τη χώρα μη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξαιρουμένης .Παρότι αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα τελικά μετά τις πολλές αντιδράσεις που σημειώθηκαν το Υπουργείο αναζήτησε αυτοτελή καταλύματα σε τουριστικούς προορισμούς.Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν από το Υπουργείο Τουρισμού 30 τη μέρα για κάθε δωμάτιο καραντίνας που θα χρησιμοποιηθεί .
Στην Περιφέρεια ορίστηκαν λοιπόν :
18 δωμάτια στην Κομοτηνή
25 δωμάτια στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας
27 δωμάτια στη Θάσο
38 δωμάτια στον Εβρο

Back to top button