ΚορυφαίαΚοινωνία

«Καινοτομία για δεξιότητες στον αθλητισμό και τις διανοητικές αναπηρίες (INSIDEs)» -Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετέχει και ο Δ.Α.Δ.ΑΑ Κομοτηνής

Τον Οκτώβριο του 2020, μια κοινοπραξία επτά εταίρων από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Σλοβενία και την Τουρκία εντάχθηκε στο έργο με τίτλο «Καινοτομία για δεξιότητες στον αθλητισμό και τις διανοητικές αναπηρίες (INSIDEs)» -που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Το έργο INSIDes στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής σε αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες των νέων με διανοητική αναπηρία και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, με την ανάπτυξη κοινωνικο-επαγγελματικών ικανοτήτων, τεχνικών και μαλακών δεξιοτήτων των εργαζομένων και των εκπαιδευτών μέσω ενός καινοτόμου μοντέλου που ενσωματώνει τη μη τυπική μάθηση, τη μάθηση από ομοτίμους, την εικονική μάθηση και την κινητικότητα στον τομέα του Αθλητισμού και των Φυσικών Δραστηριοτήτων.

Ο ΔΑΔΑΑ μαζί με την ΔΗΣΚΕΑΝ από την Αθήνα, πραγματοποίησαν στις 31/01/2022 διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος με μεγάλη επιτυχία.

Σε συνέχεια του προγράμματος ο ΔΑΔΑΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης  «Άγιοι Θεόδωροι» θα στείλουν 16 εργαζομένους για εκπαίδευση στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας από τις 21 έως 27 Μαρτίου και στην Νάπολι της Ιταλίας από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου του 2022,  με την κάλυψη των εξόδων να πραγματοποιείται από τον ΔΑΔΑΑ και την ΔΗΣΚΕΑΝ. Και αν θεωρείτο δεδομένο από την διακηρυγμένη στάση του ΔΑΔΑΑ να στηρίζει και να συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, επιπλέον επείσθη και η  ΔΗΣΚΕΑΝ να θέσει και την δική της χρηματοδότηση για τα στελέχη του τοπικού μας συλλόγου.

Ο ΔΑΔΑΑ με όλη την τεχνογνωσία που παράγει μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στοχεύει να βελτιώσει ποιοτικά τις υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά μας γιατί η ποιότητα μπορεί να κάνει την διαφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Back to top button