ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπης είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου….

Πολλή συζήτηση ,άνευ ουσίας ,όπως πάντα σε αυτόν τον τόπο ,η λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σταύρος Νιάρχος « ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου όπως ψήφισε χθες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Εννοείται ότι η εξέλιξη αυτή έπιασε στον ύπνο τους θεσμικούς μας εκπροσώπους που το κατάλαβαν κατόπιν εορτής .

Και καλά να φωνάζουν οι εργαζόμενοι ,τους καταλαβαίνω. Πέρασαν πολλά τόσα χρόνια χωρίς να φταίνε αυτοί.

Έφταιγε η πολυποίκιλη ανικανότητα του τοπικού πολιτικού μας προσωπικού που πελαγοδρομούσε επί δεκαετίες χωρίς να μπορεί να πείσει για  το αυτονόητο ,το κράτος δηλαδή να κατασκευάσει ένα στοιχειωδώς λειτουργικό Νοσοκομείο που να καλύπτει την πρωτοβάθμια αλλά και την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες της Ροδόπης .

Αυτούς τους τελευταίους τους (μας) συμπεριφέρθηκαν σαν τριτοκοσμικούς παρίες ενός συστήματος που αντί να στηρίζει περιοχές με ιδιαιτερότητες και πατενταρισμένη υπανάπτυξη τους καταδίκασε.

Ήρθε λοιπόν ένας ευεργέτης ,ένα Ίδρυμα και κάνει στην Κομοτηνή μία ανέλπιστη δωρεά: ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπης. Με κόστος 100 εκ ,περίπου, διπλάσιο από εκείνο που αν θυμάστε προϋπολογίζονταν (αν δεν το θυμάστε το θυμόμαστε πολύ καλά εμείς) για το δημόσιο Νοσοκομείο που μελετούνταν και ξαναμελετούνταν.

Τους αντιδρώντες επειδή έχουν ιδεολογικές αγκυλώσεις επίσης τους καταλαβαίνω .Αποδέχομαι μόνο τους ιδεολογικά συνεπείς…

Το γελοίο ωστόσο είναι πως αντιδρούν και κάποιοι που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν σε τίποτα ή καλύτερα εν προκειμένω ,πιστεύουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι για καλό. Να μην ρημάξει δηλαδή στα χέρια μας ένα στολίδι μοναδικό και πολύτιμο.Αυτοί είναι που δημοσίως αντιτίθενται και την ίδια στιγμή θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος για άλλου είδους «ευκαιρίες» που δεν περνούν αναγκαστικά από κάποια κομματική κρησάρα

Αυτοί λοιπόν άραγε έψαξαν να βρουν αν υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα στην Ελλάδα που Νοσοκομεία λειτουργούν ως ΝΠΙΔ και …κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας..

Εμείς το ψάξαμε .Ένα λοιπόν Νοσοκομείο ,που λειτουργεί με αυτό το καθεστώς έτσι είναι το νέο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα στολίδι. Δωρεά και αυτό από τους εθνικούς ευεργέτες Αφούς Παπαγεωργίου .

Δέκα χρόνια τώρα προσφέρει σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα υποδειγματικές ιατρικές υπηρεσίες ,δωρεάν για τους ασφαλισμένους με σοβαρούς γιατρούς , πρόθυμο νοσηλευτικό προσωπικό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας .

Εννοείται ότι με τη συνεργασία και της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.Μάλιστα μετά την υπερδεκαετή λειτουργία του και σύμφωνα με αξιολόγηση διεθνούς επιτροπής, που έγινε για λογαριασμό του Α.Π.Θ., το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από πλευράς τόσο πληρότητας όσο και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πάσχοντα συνάνθρωπο,  θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης.

Το Γ.Ν. Παπαγεωργίου  Θεσσαλονίκης,λοιπόν   είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Αυτά λοιπόν για ένα Ίδρυμα που λειτουργεί ως δωρεά υποδειγματικά .

Αν δεν το θέλουμε δεν πειράζει, να το πούμε .

Να ενημερωθούμε λοιπόν πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα. Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το Νομικό Πρόσωπο .Από άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα κινδυνεύει και το ζούμε μείς οι Ροδοπίτες καθημερινά εδώ και χρόνια… Μάλιστα κάποιοι δεν το κατάφεραν ούτε και αυτό τα πέτρινα χρόνια του Νοσοκομείου Κομοτηνής…

ΥΓ Η συζήτηση για το Νοσοκομείο απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ τέλος πάντων ,προσπαθεί να πατήσει σε δύο ιδεολογικές βάρκες και ξέρετε τι παθαίνει όποιος τα κάνει αυτό…)

Back to top button