ΡεπορτάζΚορυφαίαΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Ιλχάν Αχμέτ: «Δεν υπήρχε λόγος να συσταθεί η διακομματική επιτροπή για τη Θράκη»-Συνέντευξη στη Ροή news

Για εκλογή Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ : « Ο λαός θα αποφασίσει και εμείς θα αποδεχτούμε τη βούλησή του» , « Με τη Φώφη συνυπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη του ΚΙΝΑΛ», «Διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη για οικονομική στήριξη των καλλιεργητών μπασμά της Θράκης »-«Εκλογή του Μουφτή από τη Μειονότητα χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις»

Μία συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ στη Ροή news και τον Σάκη Αντωνίου .Ο βουλευτής παίρνει θέση για την Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη και τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί για τα όσα ένα «προσχέδιό της» προβλέπει για τους μουφτήδες,για την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ μέσα στο Δεκέμβρη, για την ανάπτυξη της Θράκης και το αίτημα ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών της ποικιλίας μπασμά .

«Η Φώφη Γεννηματά με έφερε στο ΚΙΝΑΛ-Για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Θα αποφασίσει ο κόσμος και εμείς θα σεβαστούμε την επιλογή του»

Σχετικά με τις εκλογές γα την ανάδειξη νέου Προέδρου του ο βουλευτής  χαρακτηρίζει την φάση που το ΚΙΝΑΛ διανύει ως την «πιο κρίσιμη» τονίζοντας ότι αν επιτευχθεί η συμμετοχή του κόσμου στα επίπεδα της εκλογής του 2017 τότε θα ξεκινήσει «μία νέα εποχή  καθώς πιστεύω ότι η Ελλάδα και το πολιτικό  σύστημα χρειάζεται μία νέα δυνατή προοδευτική παράταξη η οποία θα διαφοροποιείται από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις σκληρές φιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ».

Ειδικά για τις 4 υποψηφιότητες ο ίδιος αναφέρει πως όλες έχουν πλεονεκτήματα μην ξεχνώντας να σταθεί στην νυν πρόεδρο Φώφη Γεννηματά η οποία όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει πως εξασφάλισε την ενότητα ενώ μαζί συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του «Κινήματος Αλλαγής» .

Ο ίδιος αναφέρει πως πλέον είναι η εποχή «να μιλήσουν όχι οι βουλευτές αλλά ο λαός» σχετικά με την επιλογή ηγεσίας .»Η επιλογή και η βούληση του λαού θα γίνει και δική μας βούληση « αναφέρει χαρακτηριστικά .

Στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» ο κ Ιλχάν Αχμέτ χωρίς περιστροφές επιλέγει το ΚΙΝΑΛ ως «πραγματική πολιτική» λέγοντας πως αυτό υπήρξε « θέμα επιβίωσης. Αν δεν είχε δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής ούτε το ΠΑΣΟΚ θα υπήρχε ούτε τα σύμβολά του.Το ΠΑΣΟΚ «σώθηκε» νομικά και τυπικά χάριν του ΚΙΝΑΛ»για να καταλήξει αφήνοντας σαφείς αιχμές και χωρίς περιστροφές : «η διατύπωση της κατάργησης του ΚΙΝΑΛ είναι λαϊκισμός .Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ούτε νομικά ,ούτε πολιτικά γιατί αυτό θα ήταν το οριστικό κλείσιμο της μεγάλης αυτής ιστορικής παράταξης»

Τελευταία ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης-Έρχονται ενισχύσεις για τους καπνοπαραγωγούς-Και σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο ευθύνες για τα φράγματα και τα έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα

Ο κ Ιλχάν αναφέρθηκε και στην συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών   Θεόδωρο Σκυλακάκη με τον οποίον είχαν συμπορευθεί πολιτικά κατά το παρελθόν για το Ταμείο Ανάκαμψης και την ένταξη σε αυτό μεγάλων εγγειοβελτιωτικών ή αρδευτικών έργων όπως το Φράγμα του Ιάσμου. όπως του είπε ο Υπουργός για να χρηματοδοτηθούν αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και αυτό είναι ευθύνη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης .

Ειδικά για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών καλλιεργητών μπασμά θέμα που επανειλημμένα έχει φέρει στη Βουλή αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό ο οποίος και τον διαβεβαίωσε τηλεφωνικά πως το «ερχόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί μία οικονομική στήριξη προς τους καλλιεργητές μπασμά της Θράκης» .

Η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη :»Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει»

Ο βουλευτής  Ροδόπης αναφέρει αισθάνεται «δικαιωμένος» καθώς ότι από την πρώτη στιγμή είχε «ερωτηματικά για την ανάγκη σύστασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη» και τώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ,καθώς υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες των κομμάτων επί του «προσχεδίου» που έχει προκύψει επιβεβαιώνεται κατά τον ίδιο πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει» .

Ειδικά για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου ο οποίος διαφώνησε  για το θέμα της εκλογής  Μουφτή ,ως προς την πρόβλεψη που υπάρχει στο σχετικό, άτυπο  κείμενο της Διακομματικής, ο κ Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει «το θέμα της εκλογής του Μουφτή είναι από τα ισχυρότερα σημεία του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας .Υπάρχει μια μειονότητα που θέλει τον ηγέτη της .Οπως στην εκκλησία ουδείς ανακατεύεται στην εκλογή επισκόπων –ιερωμένων το ίδιο πρέπει να γίνει με τους μουσουλμάνους. Μη κρατική παρέμβαση ή ανοχή. Σεβασμός στην ελευθερία βούλησης της μειονότητας .Το ζήτημα δεν μπορεί πλέον να πολιτικοποιηθεί»

Σάκης Αντωνίου

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ Ιλχάν Αχμέτ:

Back to top button