Αγροτικά νέαΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Ιλχάν Aχμέτ: κινητοποίηση αν τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών δεν επιλυθούν(web tv)

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσείν είχε σήμερα στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στον απόηχο της σχετικής επιστολής του δευτέρου προς τον Υπουργό με έκκληση για αποζημίωση των καπνοπαραγωγών οι οποίοι είδαν φέτος τις τιμές των καπνών να καταρρέουν .

Ο κ Ιλχάν σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αποκάλυψε ότι πρότεινε κινητοποίηση των καπνοπαραγωγών σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν επιλύσει τα προβλήματά τους. Μάλιστα ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους δύο άλλους βουλευτές του νομού, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Τάκη Χαρίτου προκειμένου όλοι μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινοπραξίας να θέσουν το ζήτημα για τελευταία φορά στον Υπουργό.

Ο ίδιος ανάφερε :

«Οι καπνοπαραγωγοί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το έτος 2018 και για τις οποίες ,παρά το ότι η παρούσα Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο (τ Υπουργός) κ Βορίδης απαντώντας στις ερωτήσεις μου είπε ότι θα αποζημιωθούν και θα συσταθεί σχετική επιτροπή ,αυτό ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Φέτος οι τιμές των προϊόντων του καπνού είναι εξευτελιστικές .Δεν υπάρχει και κανένας σχεδιασμός ως προς τη νέα ΚΑΠ για τα καπνά για να διατηρήσουν την καλλιέργεια.

Έκανα κάλεσμα για λαϊκή κινητοποίηση των καπνοπαραγωγών προκειμένου να διεκδικήσουμε την επίλυσή των προβλημάτων τους.»

Ο κ Ιλχάν τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινοπραξίας και τους δύο έτερους βουλευτές του Νομού θα ζητηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να του τεθούν τα θέματα των καπνοπαραγωγών και ανάλογα με την έκβαση της συνάντησης θα συντονιστούν οι περεταίρω ενέργειες ..

Back to top button