ΚοινωνίαΚορυφαία

Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή και θέμα “Δικαιοσύνη παντού “

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο χώρο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου χθες Τετάρτη

Ομιλητές ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας, άσκησαν σκληρή κριτική  στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, μια πολιτική που όπως ανέφεραν « οδηγεί όλο και περισσότερα στρώματα στην οικονομική εξαθλίωση.»

 Ανέδειξαν, σύμφωνα με την άποψη του κόμματος , τις διαφορές που  ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Ν.Δ.: από την μια πλευρά η υπεράσπιση ενός δημοκρατικού κράτους, η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, και από την άλλη οι παρακολουθήσεις, η αισχροκέρδεια, η μείωση του εισοδήματος, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η υπεράσπιση των funds, η κατάργηση του εθνικού συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Επίσης αναφέρθηκαν στο πάρτυ ανατιμήσεων στα πολυκαταστήματα και στην επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής, «στην μεγάλη εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο για τα αναδρομικά όσο και για την 13η σύνταξη, στον κίνδυνο που ενέχει η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων με το ασφαλιστικό της Ν.Δ., ενώ δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας. « .

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χαρίτου Δημήτρης και στη συνέχεια άνοιξε ένας πλούσιος διάλογος με τους εκπροσώπους των φορέων της π.ε. Ροδόπης.. Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν θέτοντας ζητήματα που αντιμετωπίζουν ο καθένας και η καθεμία στον χώρο που δραστηριοποιούνται αυτοδιοικητικοί φορείς, παραγωγικοί φορείς και επιμελητήρια, επιστημονικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ΑΔΕΔΥ, αγροτικοί συνεταιρισμοί και εκπρόσωποι των βιομηχανιών.

Ο κύκλος των τοποθετήσεων έκλεισε με τους ομιλητές να απαντούν σε ένα προς ένα τα ζητήματα που άνοιξαν, ενώ συνολικά αποσαφηνίστηκαν και εξειδικεύτηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούσαν σε όλες τις πτυχές της οικονομικής ζωής της περιοχής.

Back to top button