ΚορυφαίαΚοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης :”έντονη αποδοκιμασία” για το διαγωνισμό του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει «την έντονη αποδοκιμασία του» για το θέμα του διαγωνισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την κατασκευή του νέου  Νοσοκομείου Κομοτηνής ο οποίος απέβη άκαρπος. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

“Ο νομός Ροδόπης χρειάζεται γρήγορα ένα σύγχρονο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του νομού μας, καθώς το ήδη υπάρχον νοσοκομείο είναι πλέον ξεπερασμένο, πολύ παλιό, και το σημαντικότερο, με πολλά στατικά προβλήματα καθώς ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1970. Τότε ήταν “στολίδι”, αφού ήταν το πιο καινούργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ωστόσο σήμερα οι χώροι δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών για τους οποίους κατασκευάστηκε, γιατί τώρα πλέον καλείται να καλύψει ιατρικά πληθυσμό 120.000 ατόμων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να πραγματοποιηθεί επειγόντως αρωγή και από την ίδια την Πολιτεία επικουρικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ώστε να μπορέσει γρήγορα να υλοποιηθεί το αρχικό σχέδιο της κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Δεν χωρούν άλλες αναβολές στην ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας”.

Back to top button