ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Ίασμος :οι μπάρες στη φυλασσόμενη διάβαση κατεβαίνουν την ώρα που περνά το τρένο!(φωτογραφίες)

Μεγάλη συζήτηση έγινε στον Ίασμο με αφορμή το ρεπορτάζ της Ροή news για τα ατύχημα που καταγράφηκε χθες στην φυλασσόμενη διάβαση εντός του οικισμού όταν το απόγευμα, το διερχόμενο τρένο παρέσυρε γεωργικό ελκυστήρα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του ή κάποιος άλλος επιβάτης της αμαξοστοιχίας .

Καταγράψαμε πολλά παράπονα για κακό προγραμματισμό της ενεργοποίησης των προστατευτικών μπαρών οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν την ώρα που το τρένο περνά και όχι τουλάχιστον 2 με 3 λεπτά νωρίτερα όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις .

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα και είναι πρόσφατες φαίνεται καθαρά πως όταν περνά το τρένο μπάρα είναι ανοικτή και κατεβαίνει όταν πλέον το τρένο έχει περάσει σχεδόν ολόκληρο τη διάβαση !

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και εγκυμονεί κίνδυνο για τους κινούμενους στην διάβαση οδηγούς επιβατικών οχημάτων φορτηγών ή τρακτέρ καθώς το σημείο είναι κεντρικό και πολυσύχναστο .Ο ΟΣΕ ή κάποιος αρμόδιος φορέας θα πρ΄ρπει άμεσα να επαναρρυθμίσει το χρόνο κατεβάσματος των προστατευτικών μπαρών πριν γίνει κάποιο δυστύχημα στον Ίασμο και θρηνήσουμε θύματα καθώς το τρένο είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να φρενάρει άμεσα με ότι αυτό συνεπάγεται..

Μπορεί να περάσαν χρόνια χωρίς τρένο και ο κόσμος πάλλον ξεχάστηκε πλην όμως η κατάσταση ,προς ώρας άλλαξε οπότε όλοι θα πρ΄ρπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί μηδέ των οδηγών των τρένων εξαιρουμένων

Σάκης Αντωνίου

Back to top button