ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Ίασμος ,νέα αντιπαράθεση Αμούντζα Μουμίν:”Διοικεί ως απόλυτος άρχων” λεει η αντιπολίτευση

Αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης στον Ιασμο. Η παράταξη του Κυριάκου Αμούντζα κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι διοικεί το Δήμο ως απόλυτος “άρχων άρχων” επιλέγοντας την επικοινωνία ενώ ο Δήμαρχος επιμένει στις αποφάσεις του για ανάκληση του δικαιώματος της υπογραφής στον Πρόεδρο της Κοινότητας του Ιάσμου θεωρώντας ότι λειτουργεί”υπονομευτικά”

Η ανακοίνωση της παράταξης “Όραμα Αναγέννησης ” του υποψηφίου Δημάρχου Κυριάκου Αμούντζα ακολουθεί:

“Ας μιλήσουμε με γεγονότα.
Τον Ιανουάριο ο Δήμαρχος Ιάσμου αφαιρεί το δικαίωμα υπογραφής από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της Αντιπολίτευσης και παρόλο που η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης έκανε δεκτή την προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης, ο κ. Δήμαρχος δε συμμορφώθηκε σε αυτή συνεχίζοντας ουσιαστικά να προκαλεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Στη συνέχεια θέτει σε αργία δύο Αντιδημάρχους για ένα μήνα και τώρα πάλι με δική του απόφαση τους αφαιρεί τις αρμοδιότητες τους και αναλαμβάνει ο ίδιος εξ’ολοκλήρου την άσκηση τους δυσχεραίνοντας για άλλη μια φορά την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά,ο κ.Δήμαρχος αρέσκεται στο να περιφέρεται στις λαϊκές αγορές του Δήμου, χωρίς τις προβλεπόμενες προφυλάξεις, κομπάζοντας για τα “έγκυρα και έγκαιρα” μέτρα που έλαβε (πχ φωνητικά μηνύματα και δωρεά μασκών στην Ιταλία), με χρήματα του ελληνικού κράτους,ωσάν να είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που έκανε το καθήκον του.
Από όλες αυτές τις κινήσεις του τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αυτοπροβολή καλά κρατεί κι ότι η δήλωσή του “Θα διοικήσω μόνος μου” τελικά δεν απευθυνόταν μόνο στην Αντιπολίτευση αλλά και στους συνεργάτες του, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα διοικεί ως ”απόλυτος άρχων”.

Και η απάντηση του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν:”

Ευτυχώς μετά από 8 μήνες ο κος Αμούτζας εμπέδωσε ότι ο δήμος διοικείται από τον Δήμαρχο και από την παράταξη μας, την παράταξη ΕΜΠΡΟΣ.Θα ολοκληρώσει τη θητεία του έως 31/12/2023 ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, όπως πετυχημένα πράττει τα τελευταία 10 χρόνια.Του υπενθυμίζω ότι οι εποχές που ως αντιπολίτευση εκβίαζε καταστάσεις, επέβαλλε σκέψεις, συνδιοικούσε χωρίς νομιμοποίηση πέρασαν ανεπιστρεπτί.Οι δημότες αποφάσισαν, τα πράγματα άλλαξαν. Ευτυχώς για τους δημότες, δυστυχώς για αυτόν θα περιοριστεί στο να βγάζει γραπτές ανακοινώσεις μια φορά κάθε μήνα.Αποδεικνύει δε ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αποδεχθεί την επιτυχία της δημοτικής αρχής σε μέρες κορωνοϊού.Όσον αφορά την συντάξασα τις ανακοινώσεις τις παράταξης του, συνιστώ να διαβάσει τις έννοιες της αργίας και αφαίρεσης αρμοδιοτήτων. Είναι λυπηρό να μην γνωρίζει ότι εκ του νόμου όλες οι αρμοδιότητες εξ ‘αρχής ανήκουν στον Δήμαρχο, οι οποίες κατά την κρίση του Δημάρχου μεταβιβάζονται με στόχο την αποδοτική και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.Ο Δήμαρχος Ιάσμου εκδίδοντας τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη απόφαση συμμορφώθηκε πλήρως στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης. Η πρώτη απόφαση που αφορά τον κο. Μπούκα δεν έχει τελεσιδικήσει και θα προσβληθεί νομίμως. Όσο ο κος Μπούκας θα υπονομεύει τη δημοτική αρχή θα μείνει στο περιθώριο και δεν τίθεται θέμα συνεργασίας.”

Back to top button