Ιάσμος: να κλείσουν οι λακκούβες των δρόμων ζητά από το Δήμαρχο ο Πρόεδρος της Κοινότητας

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας απέστειλε επιστολή προς την Δημοτική αρχή και την Αντιπολίτευση σχετικά με την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου εντός και εκτός της κωμοπόλεως του Ιάσμου η οποία είναι και εισήγηση στο τοπικό συμβούλιο για προώθηση προς τους αρμόδιους. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές από την είσοδο του Ιάσμου από Εγνατία, τον κεντρικό δρόμο και από γραφικό σοκάκι στο κέντρο.

         Θέμα :                ΙΑΣΜΟΣ – ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αξιότιμοι κύριοι

      Η φυσική φθορά του χρόνου, τα πλημμυρικά φαινόμενα, η έλλειψη νέων ασφαλτοστρώσεων τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα της κακής αποκατάστασης στο έργο του βιολογικού καθαρισμού έχουν καταστήσει τραγικό και επικίνδυνο πλέον το οδικό δίκτυο στο σύνολό του Ιάσμου αλλά και στις τρεις εισόδους της κωμοπόλεως.

  Υπεράριθμα μπαλώματα, καθιζήσεις-υποχωρήσεις, λακκούβες μεγάλου βάθους και έκτασης απειλούν την ασφάλεια οδηγών, επιβατών, δικυκλιστών  και πεζών ενώ τεράστιες είναι οι φθορές και οι καταστροφές στα αυτοκίνητα των κατοίκων, των διερχομένων και των επισκεπτών.

      Το γεγονός ότι ο Ίασμος διατηρεί την γραφική του φυσιογνωμία και προσβλέπει σε επισκέπτες που θα περπατήσουν τα σοκάκια, το χωριό, τα αξιοθέατα, καθιστούν την αισθητική πλευρά του θέματος ως έναν επιπλέον αρνητικό παράγοντα στην εικόνα του οικισμού.

      Η έδρα του Δήμου μας αποτελεί κομβικό γεωγραφικό σημείο στην οδική διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης με αποτέλεσμα να επιβάλλεται για τους ανωτέρω λόγους εν έτη 2021 τουλάχιστον να έχουμε ένα ομαλό και ασφαλές οδικό δίκτυο.

       Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη το εν λόγω έργο να ενταχθεί  στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα πριν συμβούν ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως ατυχήματα.

     Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα παράπονα ιδιαίτερα των κατοίκων και οφείλουμε να εξάρουμε την υπομονή που επιδεικνύουν, αφού έχει επηρεαστεί η ποιότητα ζωής τους σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες τους, στα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου

Μπούκας Ηλίας

Exit mobile version