ΑυτοδιοίκησηΠολιτισμόςΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ίασμος :Δημοτικό συμβούλιο προκαλεί η Αντιπολίτευση με αίτημα την χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Συλλόγου για τις Γιορτές Τσίπουρου και Προφήτη Ηλία-Διαχωρίζουν τη θέση τους πρώην μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου

Νέα επεισόδια προστίθενται καθε μέρα στην κόντρα του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου επιβεβαιώνοντας ότι στον Ίασμο ούτε ήσυχο καλοκαίρι θα υπάρχει ούτε θα λείψουν οι ειδήσεις από τα ΜΜΕ .

Ετσι μετά από την δημοσιοποίηση κειμένου συμπαράστασης προς τον Σύλλογο του Ιάσμου 42 υπογραφών Συλλόγων της Ροδόπης ο ίδιος ο Δήμαρχος με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο fb αποκάλυψε πως με την σύμπραξη των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ,μείζονος και ελάσσονος ,των κ Αμούντζα και Καδή Ισμέτ κατατέθηκε αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που εισάγουν οι δύο παρατάξεις και αφορά στην χρηματοδότηση με το ποσό των 10000 ευρώ προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο προκειμένου αυτός να διοργανώσεις τις γιορτές του Προφήτη Ηλία στο τέλος του Ιούλη καθώς και την 4η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο στις αρχές του Νοέμβρη.

Επειδή η πρόσκληση ζητάται από τουλάχιστον του 1\3 των δημοτικών συμβούλων του οργάνου όλα δείχνουν ότι το θέμα θα εισαχθεί ενώ άγνωστο είναι αν οι υπάρχουσες ισορροπίες επιτρέψουν και την έγκρισή του εξέλιξη που θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο όμοιό του οποίου δεν υπάρχει στη Θράκη .

Ο κ. Μουμίν κατονομάζει μάλιστα δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης ως τον υπεύθυνο της “σύμπραξης ” εκ μέρους της παράταξης του τέως Δημάρχου στον οποίο επίσης επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς

Διαφοροποιήσεις για τη στάση του Συλλόγου από πρώην Προέδρο και μέλη του

Στο μεταξύ τις μέρες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις διαφοροποίησης και διαφωνίας από την στάση που κρατά η Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου στη σχέση του με τον Δήμαρχο. Πρώτη η πρώην Πρόεδρος Χριστίνα Μπούκα η οποία δήλωσε :”“Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση των τέως Προέδρων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, τεχνηέντως η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου εμφάνισε ότι συμφωνώ με τις ενέργειες τους, αν και ξεκάθαρα στην εν λόγω συνάντηση διαχώρισα τη θέση μου. Επίσης αποδοκιμάζω την εσφαλμένη πρακτική που ακολουθεί το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, απέναντι στον πρώτο δημότη του τόπου μας. Είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι ο πολιτισμός δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική. 

Χριστίνα Μπούκα τέως Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Διευθύντρια Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου”

Ακολούθησε στο ίδιο πνεύμα η δήλωση του κ Γιώργου Γεωργιτσόπουλου μέλους όπως ο ίδιος δηλώνει από την έναρξη της λειτουργίας του , του Συλλόγου :

“Ως παλαιό και από την πρώτη μέρα ιδρύσεώς του μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ως άνθρωπος που έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις του, αλλά και ως δημότης Ιάσμου, δηλώνω πως διαφωνώ με τις ενέργειες και πρακτικές ρήξης με τη Δημοτική Αρχή, που -κατά τη γνώμη μου- εσφαλμένα ακολουθεί το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.Στηρίζω και προσυπογράφω τη δημόσια τοποθέτηση της πρώην Προέδρου του Συλλόγου,  κυρίας Χριστίνας Μπούκα. “

Νεότερη ενημέρωση

Διευκρίνιση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου


Από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου λάβαμε στη Ροή ,ηλεκτρονικά την ακόλουθη διευκρίνιση σχετικά με το ρεπορτάζ που αναφέρεται στη δήλωση του κ Γεωργίου Γεωργιτσόπουλου :


“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με πρόσφατη δημοσίευσή σας πως ο κ. Γεωργιτσόπουλος Γεώργιος εδώ και 20 χρόνια δεν είναι τακτικό μέλος του συλλόγου μας και δεν συμμετέχει στις δράσεις του. “

Σημείωση της Έκδοσης: Την δήλωσή του ο κ Γεωργιτσόπουλος μας την έστειλε ο ίδιος με το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και δεν την βρήκαμε ψάχνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Εμείς απλά επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο το οποίο, όντως κατα το παρελθόν ήταν ενταγμένο ενεργά στις τάξεις του Συλλόγου. Η διευκρίνιση του ΔΣ πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν συμμετέχει στις δράσεις του καταγράφεται προκειμένου εκείνοι που παρακολουθούν το θέμα να την αξιολογήσουν .


Back to top button