ΚορυφαίαΠολιτισμόςΤοπικές ειδήσεις

Η προβολή των βραβευμένων με Όσκαρ “Παράσιτων” μεταξύ των εκδηλώσεων Μαρτίου της Πολιτιστικής Κίνησης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Ν Ροδόπης για τον Μάρτιο .

 Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ώρα 7.30 μ.μ. 

    Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, ώρα 7.30 μ.μ. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2019

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας σας παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2019. 

Είσοδος Ελεύθερη

 Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, ώρα 8.00 μ.μ. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Χριστίνα Μαξούρη – Δανεικά Παπούτσια

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των φύλων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Τα Δανεικά Παπούτσια φτιάχτηκαν, ακολουθώντας συναισθηματικούς κυρίως συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, τον χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες και αποσκοπούν στην κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνεύτριας ή ερμηνευτών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, Κομοτηναίες γυναίκες, που έχουν διακριθεί ηθικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Η εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με την παράσταση “Δανεικά Παπούτσια” της Χριστίνας Μαξούρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση :

Τραγούδια παλιά, παλαιότερα και νέα που μοιάζουν όλα με τωρινά ερμηνευμένα acappella, πλάι σε αναγνώσεις αποσπασμάτων ποιημάτων και κειμένων της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας. Ετερόκλητοι κόσμοι, σε μία ενιαία ατμόσφαιρα, συνθέτουν μια χειροποίητη, οικεία, τρυφερή και ξεχωριστή “συναυλία δωματίου”.

Ταυτότητα παράστασης : 

Ιδέα / επιλογή τραγουδιών & κειμένων / ερμηνεία : Χριστίνα Μαξούρη

Φωτογραφίες / video έναρξης : Μαρίλη Ζάρκου

Διάρκεια παράστασης : 70’ χωρίς διάλειμμα

Τα Δανεικά Παπούτσια φτιάχτηκαν, ακολουθώντας συναισθηματικούς κυρίως συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, τον χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες και αποσκοπούν στην κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνεύτριας ή ερμηνευτών.

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Νοέμβριο του ’13, σημειώνοντας συνολικά μεγάλο αριθμό παραστάσεων, αποσπώντας θερμές εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Παρουσιάστηκαν στην Αθήνα (Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, Playground) εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Γιάννενα, Πρέβεζα, Ζάκυνθο, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Βόλο, Τσαγκαράδα, Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία, Άμφισσα, Πάτρα, Μυστρά, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Σύρο, Λευκάδα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Αμοργό, Χίο) μετακλήσεις στην Κύπρο (Λευκωσία) και στο εξωτερικό. 

Είσοδος Ελεύθερη

. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, ώρα 7.30 μ.μ. 

JAM SESSION

Η κοινωνική δράση “Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα”, που πραγματοποιείται για 8η διαδοχική χρονιά, αλλάζει πορεία πλεύσης στη “διαδρομή” της, συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία θα δοθούν για την προμήθεια οχήματος 4×4 για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής. 

Πιο συγκεκριμένα, αναζητούμε εκκολαπτόμενα μουσικά ταλέντα. Η Πολιτιστική Κίνηση παρέχει τον χώρο, τον ήχο και τα φώτα. Τα μέλη των μουσικών συγκροτημάτων “Emerald”, “Sentinel”, “Quartistic”, “Step into the Blue”, “Κακές Συνήθειες” και “3Gens” θα διαθέσουν μουσικό εξοπλισμό και τεχνική στήριξη σε όλους εσάς που θέλετε να συμμετέχετε. Οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν και θα ανατινάξουν τη βραδιά με ένα εκκωφαντικό Jam Session.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση : 

– Δηλώστε συμμετοχή μέσω e-mail (oaivasilisargise@gmail.com), με μήνυμα στη Σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram ή στο τηλέφωνο 6951925303. 

– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ των ενδιαφερομένων.

– Η διάρκεια εμφάνισης του κάθε συμμετέχοντα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό ενδιαφερομένων.

– Αντί εισιτηρίου ενισχύουμε την δράση “Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα”.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ώρα 6.30 μ.μ.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) & η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα “Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή”. 

Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και τις αιτίες που τα γεννούν.

 Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, ώρα 8.30 μ.μ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ

Ερχόμαστε στο Στέκι και διαβάζουμε ποιήματα που έχουμε γράψει ή επιλέξει. Θα ακουστούν μουσικές του Γιάννη Σπανού και του Θάνου Μικρούτσικου.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου (6975910734)

 Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ώρα 8.00 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  

ΣΕ Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ 
Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ 4 ΟΣΚΑΡ ΤΑΙΝΙΑ “ΠΑΡΑΣΙΤΑ” 
του Νοτιοκορεάτη Σκηνοθέτη Bong Joon Ho

Ο Bong Joon Ho ενορχηστρώνει μια καταπληκτική κλιμάκωση καταστάσεων, κρατώντας τον απόλυτο σκηνοθετικό έλεγχο. Η ταινία του, ποτισμένη με το γνωστό μαύρο χιούμορ, ωρολογιακά μετρημένη και με αιχμή του δόρατος τον μόνιμο πρωταγωνιστή του Σονγκ Κανγκ Χο, είναι μια ταξική παραβολή σε μια χώρα διαφημισμένης ευημερίας, θεαματικά αντίθετη σε στυλ και χειρισμό από τον περσινό Χρυσό Φοίνικα του Χιροκάζου Κορεέντα, το Shoplifters, με ήρωες ανθρώπινα παράσιτα που ανασύρονται από την αφάνεια και το χαμόσπιτό τους όπως – όπως για μια προσωρινή θέση στον ήλιο. Περισσότερα εδώ : Lifo

Συνδιοργάνωση :

Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”

 Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ώρα 8.00 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ “ΓΚΕΡΑ” 

Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με τους :

– Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης

– Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν. Ροδόπης

– Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”

– Ομάδες Βιβλίου της ΧΕΝ Κομοτηνής

– Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής

– Ομάδα Ποιητών Ροδόπης

– Βιβλιοπωλείο BOOKSTOP 

– Εκδόσεις ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ

– 2Kproject

– Media Group ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Θράκης,

παρουσιάζουν στο πλαίσιο της ενότητας “Νεότερες Θράσσες Συγγραφείς” την Ξανθιώτισσα Συγγραφέα Ελένη Εφραιμίδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φιλόλογος Ρένα Σαμαρά – Μάϊνα, υπεύθυνη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής, η υποψήφια Δρ. Δ.Π.Θ. Ντεμίρη Γεωργία και η Συγγραφέας Ελένη Εφραιμίδου. 

Back to top button