H Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. Το είχε ανακοινώσει σε διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει “εισβολή ευρείας κλίμακας” από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.”Ο Πούτιν μόλις ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Οι ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας βρίσκονται υπό επίθεση. Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα κερδίσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν. Η ώρα για δράση είναι τώρα”.

Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας του.”Δεν υπάρχει πανικός, θα νικήσουμε”, διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ζελένσκι τους Ουκρανούς.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του “υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια” των πτήσεων.Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.Τ

ο υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Exit mobile version