ΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

H “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ με την Λένα Παπαληγούρα σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Την πολύ μεγάλη εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα και αύριο οι Κομοτηναίοι καθώς το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην REX).

Στο ρόλο της πρωταγωνίστριας ,στην πραγματικότητα μητέρας του συγγραφέα μία από τις εξαιρετικές νέες ηθοποιούς της χώρας ,βραβευμένη με το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη” Λένα Παπαληγούρα.

Το έργο σκηνοθετεί(και όχι μόνο) ο Γιώργος Νανούρης .

Την ηθοποιό και τον σκηνοθέτη παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Νότης Χαραλαμπίδης ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τους συντελεστές της παράστασης .

Λίγα λόγια για το έργο :

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε Το βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία 6 χρόνια, θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή στις 28 και 29 Μαρτίου 2022.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Εδώ οι δηλώσεις :

Back to top button