Γραφειοκρατικό μεγαλείο: ακόμη να βγάλουν Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις ζημιές από το χαλάζι του 2019-Απάντηση Καραμανλή στον Ιλχάν Αχμέτ

Μετά από απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή,που διαβιβάστηκε προς τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και σε απάντηση σε αναφορά του τελευταίου για την “Οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 10 Ιουλίου 2019 σε περιοχές του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης”,  προκύπτει ότι μετά την οριστική αποστολή των στοιχείων των δήμων Μαρωνείας -Σαπων, Κομοτηνής και Ιάσμου για τις πληγείσες οικίες, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. συντάσσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης περί οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από την πλημμύρα της 10ης Ιουλίου 2019.

Συνεπώς, αναμένεται ΚΥΑ για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών των κτιρίων στους υπό εξέταση δήμους Μαρωνείας -Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου.

Εντύπωση για μια ακόμη φορά προκαλεί η βραδύτητα των ενεργειών της κεντρικής διοίκησης αφού στο σχετικό έγγραφο που μας απεστάλη αυτή την εβδομάδα φαίνεται ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Οκτώβριο του 2020 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Επρόκειτο για την δεύτερη αναφορά επί του ιδίου θέματος από τον Ιλχάν Αχμέτ.

Δηλαδή έτσι όπως κινείται το σύστημα η βοήθεια θα αργήσει τουλάχιστον 2 χρόνια από τη ζημιά .Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ας το έχουν υπόψη και οι νυν πληγέντες από την πρόσφατη  κακοκαιρία …  

Ακολουθεί η αναφορά του βουλευτή Ροδόπης

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 12/10/2020

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή

ΘΕΜΑ: «Οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 10 Ιουλίου 2019 σε περιοχές του δήμου Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης

Κύριε Υπουργέ,

Σε απάντηση της Αναφοράς μου 675/13.02.2020 με ενημερώνατε στις 16-4-2020 ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκονται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτοψιών των πληγέντων κτηρίων από τους αρμόδιους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου στη συνέχεια το Υπουργείο σας να προβεί στη σύνταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί οριοθέτησης των πληγεισών, λόγω της πλημμύρας στις 10.07.2019.

Επανερχόμενος στο θέμα, σας διαβιβάζω έγγραφο του αντιδημάρχου του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών για την οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη χαλαζόπτωση της 10ης Ιουλίου 2019 σε περιοχές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με το οποίο σας έχει αποσταλεί στις 28-7-2020 πλήρης πίνακας καταγραφής των αυτοψιών, προκειμένου να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας στην οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών μετά την έντονη βροχόπτωση της 10 Ιουλίου 2019.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο Αναφέρων βουλευτής,

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης

Exit mobile version