ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Γιώργος Παπανδρέου από την Κομοτηνή: “η παράταξή μας μπορεί να γίνει και πάλι μεγάλη πλειοψηφούσα δύναμη”(φωτογραφίες)

Στη Ροδόπη βρέθηκε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στη Λέσχη Κομοτηναίων μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών των υποψηφιότητάς του .Ο ίδιος έδωσε το στίγμα της λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Βρίσκομαι εδώ γιατί δίνουμε την μάχη για να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δημοκρατική, ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη στην κοινωνία, η οποία μπορεί να αναδείξει ξανά τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον πολίτη και βέβαια της απελευθέρωσης των πιο δημιουργικών δυνάμεων, για να μπορέσουν ξανά τα νειάτα μας να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης είναι μεγάλη γιατί έχουμε τις απειλές της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης. Όλα αυτά θέλουν μια σταθερότητα αξιών για να αισθανθεί σιγουριά ο κόσμος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις μεγάλες προκλήσεις.

Εμείς έχουμε την παράδοση να είμαστε κοντά στον πολίτη, ξανανοίγουμε το Κίνημα μας με τις συμμετοχικές διαδικασίες και δίνουμε την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή του και να συμβάλουμε από κοινού στην επίλυση τους. Έχω πει ότι δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για συνεργασίες αλλά να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας για να δει ο λαός ότι η παράταξη αυτή μπορεί να γίνει και πάλι μεγάλη και πλειοψηφούσα δύναμη.”

Ακολούθως ο κ Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και άλλα στελέχη του κινήματος στη Ροδόπη επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης που του δώρισε τον τόμο για την ιστορία της Κομοτηνής που εκδόθηκε πρόσφατα με δαπάνη του Δήμου ο οποίος επιγράφεται ” διαβάζοντας την Πόλη “.

Ακολούθως βρέθηκε στην οδό Φιλιππουπόλεως. Μπήκε στο καφενείο μετά στο τζαμί και στο τέλος έκατσε κάτω από τον πλάτανο. Ένας κάτοικος του έκανε δώρο μια παλιά μασίνα μινιατούρα.

Έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του μαχαλά. Άκουσε τα προβλήματα τους και ήπιε παραδοσιακό καφέ Κομοτηνής μαζί τους και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν εκεί

Back to top button