Περιβάλλον -ΦύσηΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Φυτοπλαγκτόν: σοβαρά προβλήματα στους ψαράδες του Θρακικού Πελάγους-Αποκλειστικό βίντεο

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί το φαινόμενο που παρατηρείται από τον Μάρτιο ακόμη ,στις ακτές του Θρακικού Πελάγους με τεράστιες ποσότητες του φυτοπλαγκτόν να «σαρώνει» τις ακτές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην παράκτια κυρίως αλιεία.

Στη Ροή news παρουσιάζουμε σήμερα βίντεο με την εικόνα της θάλασσας ανοικτά της Ροδόπης όπου φαίνεται καθαρά ,γύρω από τη βάρκα το πλαγκτόν. Όπως μας πληροφορούν οι ψαράδες τα δίκτυα αντί για ψάρια γεμίζουν με την οργανική αυτή ύλη η οποία τους προκαλεί συχνά τεράστια ζημιά .

Το πλαγκτόν για άγνωστους λόγους έχει κατακλύσει τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Μάρτιο ακόμη και με μία μόνο μικρή περίοδο ύφεσης ,κάποιων λίγων εβδομάδων εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στους αλιείς.

Όσοι το παρακολουθούν από κοντά λένε ότι παρότι μοιάζει με τη λεγόμενη «γλίτσα» που ενέσκηψε στο Αιγαίο Πέλαγος από την Τουρκία και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί  επαρκώς η σύσταση και η συνέπειες του στη θάλασσα, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο θαλάσσιου ευτροφισμού .

Οι ψαράδες ζητούν από την πολιτεία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να παρέμβει στηρίζοντας τους με κάθε πρόσφορο τρόπο αφού οι ζημιές που καταγράφουν μήνες τώρα είναι μεγάλες.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γρηγόρη Κούλελη για το βίντεο και τις φωτογραφίες που μας έστειλε.

Back to top button