ΚορυφαίαΠολιτισμός

Η Φωτεινή Βελεσιώτου την Κυριακή στο υπάιθριο Θερινό Θέατρο στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στις παράλιες Περιφερειακές Ενότητές της, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας πραγματοποιεί ποικίλες μουσικές, θεατρικές, αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις ναυσιπλοΐας, ναυτικός περίπλους στο Θρακικό Πέλαγος, επιδείξεις θαλάσσιων σπορ κ.α. Οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη των οικείων δήμων.

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9.00 μ.μ. στον χώρο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση – συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου. Μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου.

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται, καθώς αποτελεί μια γέφυρα που μας ενώνει με το πιο αρχέγονο, πιο αληθινό κομμάτι του τραγουδιού και της έκφρασης. Η ερμηνεία της φωνής της συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά αγαπημένα λαϊκά είτε τραγούδια, όπως οι “Μέλισσες” και τα “Διόδια” που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού, είτε με τραγούδια της δισκογραφίας της λιγότερο γνωστά, αλλά προσεκτικά επιλεγμένα. Εκτός από τα νέα της τραγούδια, παρόντα στο πρόγραμμα, είναι και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών.

Μαζί της οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου – ακορντεόν, πιάνο, ενορχηστρώσεις / Βασίλης Προδρόμου – κιθάρες, τραγούδι / Χρήστος Σκόνδρας – μπουζούκι, γκάιντα / Διονύσης Μακρής – κοντραμπάσο / Θωμάς Κωστούλας – τύμπανα / Γιώργος Κολεβέντης – ηχοληψία.

Back to top button