Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή: «Καταστροφικό να μας θεωρούν δεδομένους»

Η Φώφη Γεννηματά στην Κομοτηνή 1 2 2020

Την ανάγκη θέσπισης ενός ενιαίου εσωτερικού αρραγούς μετώπου που θα απαντάει στις διεθνείς προκλήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας τόνισε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή στην οποία βρέθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου  στα πλαίσια κομματικής εκδήλωσης .

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Νομό που το κόμμα της συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά με 23%, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Μονάχα αν υπάρχει ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά. Και πρέπει επιτέλους να χαράξουμε μία εθνική γραμμή οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να εμπνεύσουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Που αγωνιά και ανησυχεί. Και να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και πυγμή στη διεθνή κοινότητα .Είναι καταστροφικό να μας θεωρούν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας προβλέψιμα δεδομένους .Αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια από το 2012 μέχρι σήμερα με ολέθρια αποτελέσματα .»

Αναφορά η κ Γεννηματά έκανε και στο προσφυγικό μιλώντας για μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση του: «Και εδώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν ακριβώς τα χνάρια που άφησε πίσω του ο κ Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δυστυχώς και εδώ φανήκανε οι πιο πρόθυμοι στην Ευρώπη, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, έκλεισαν τα Βόρεια Σύνορα, όπου μια χαρά εκεί επιχειρεί η Frontex πολύ αποτελεσματικά και έχουν αφήσει ορθάνοιχτα τα νοτιοανατολικά σύνορα όπου η Frontex παριστάνει τον παρατηρητή. Και μάλιστα δεν μπορούν να φυλάξουν όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορα αλλά ούτε τα χερσαία.»

Νωρίτερα και προλογίζοντάς την ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ έκανε λόγο για την εκπόνηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θράκη περιγράφοντας με μελανά χρώματα την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν αγρότες και επαγγελματίες :«Οι συνέπειες της κρίσης είναι ορατές και σήμερα παντού. Οι επαγγελματίες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό και το παρεμπόριο που βασανίζει τη Θράκη, οι αγρότες μας έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές το 2018 και το 2019.» είπε ο βουλευτής

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και αναπληρωτής Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  Παύλος Δαμιανίδης ανακοίνωσε πως ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρόκειται να διοργανωθεί θεματική με θέμα το κοινωνικό κράτος .

Στην ομιλία της κς Γεννηματά βρέθηκαν εκτός των προαναφερθέντων οι Δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ,Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος,ο τ. Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης ,οι τ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Γκαλήπ Γκαλήπ και φυσικά μέλη και φίλοι του κινήματος .Πριν από τον αναχώρησή της η κ Γεννηματά επισκέφθηκε και τον χώρο που διεξάγονταν ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής

Ρεπορτάζ βίντεο φωτό Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version