Αγροτικά νέαΚορυφαία

Εξοφλούνται όλες οι εκκρεμότητες ετών της προηγούμενης ΚΑΠ μέχρι το τέλος του έτους αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης

Στην εκπομπή Αγροτική Ματιά και στους Σάκη Αντωνίου και Κυριάκο Κρόκο φιλοξενήθηκε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ,ο νέος Θρακιώτης Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαίωσε ότι το σύστημα έχει ετοιμότητα για την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού για πληρωμή της προκαταβολής του “τσεκ” της ενιαίας ενίσχυσης μεθαύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου .

Ο κ.Μπαμπασίδης αποκάλυψε ότι ο Οργανισμός είναι πλέον έτοιμος να πληρώσει όλες τις εκκρεμότητες παρελθόντων ετών και έτσι να λυτρώσει όλους εκείνους τους αγρότες που περιμένουν χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να εξοφληθούν επιδοτήσεις που στερήθηκαν λόγω λαθών ή γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Οπως ανέφερε ευελπιστεί αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου ή κατά τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε εξάλλου ότι ο Οργανισμός πλέον κερδίζει το στοίχημα καθώς πραγματοποιεί μέσω του κυβερνητικού νέφους τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ ενώ μέσω ψηφιακών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να κάνουν διορθώσεις τις οποίες το σύστημα εμφανίζει και έτσι να γλιτώσουν περιπέτειες με τις επιδοτήσεις .

Τέλος κατέληξε ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και των όσων αυτή προβλέπει .Βέβαια θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για το θέμα και μάλιστα σύντομα ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν επακριβώς τις προβλέψεις και τις δεσμεύσεις της .

Η εκπομπή εδώ :

Back to top button