ΑστυνομικάΕλλάδαΚορυφαία

Εβρος: από το Σάββατο απέτρεψαν την είσοδο σε 24.000 μετανάστες

Μόνο σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, εμποδίστηκαν στον Έβρο 4.354 άτομα – Συνελήφθησαν συνολικά 183 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο, εκ των οποίων οι 42 σήμερα

Τιτανια είναι η προσπάθεια που κάνουν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ενοπλες Δυνάμεις στα σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έστειλε ο Ερντογάν για να περάσουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Αναλυτικά: 

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Back to top button