ΕλλάδαΚορυφαία

Έβρος 2020: Επεκτείνεται ο φράχτης στα σύνορα-Eρχεται την ερχόμενη εβδομάδα η FRONTEX

Ενίσχυση της άμυνας «επί του πεδίου», μελετά το υπουργείο εθνικής άμυνας, με τοποθέτηση επιπλέον 40 χλμ φράχτη κατά μήκος των συνόρων, στα πρότυπα του υφιστάμενου, μήκους 12 χλμ. στον Έβρο.

Ο φράχτης δεν θα είναι συνεχόμενος, αλλά θα τοποθετηθεί σε σημεία που υπάρχει σχετικά εύκολη πρόσβαση για να ανακόψει τις ροές.

Σημειώνεται πως η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα την ταχεία μεθοριακή επέμβασή της στην Ελλάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής της ΕΕ.

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου», δήλωσε η Έβα Μονκιούρ.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα. «Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

Back to top button
Close