Έβαλε 11 παράνομους μετανάστες μέσα στο φορτηγό …

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 27 και 28-7-2021, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην επαρχιακή οδό Ιάσμου – Ξάνθης και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε σε αγροτική οδό, όπου ακινητοποιήθηκε σε αδιέξοδο.

Ακολούθως, στην προσπάθεια του διακινητή να διαφύγει ανέπτυξε εκ νέου ταχύτητα με το παραπάνω όχημα και εμβόλισε περιπολικό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ τελικά ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, νυχτερινές ώρες της 27/28-7-2021, στα Λάβαρα Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου.

Exit mobile version