Ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Κομοτηνής για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων του χειμώνα

Με τηλεδιάσκεψη έγινε σήμερα 9 Δεκεμβρίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Κομοτηνής με αντικείμενο τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων, παγετών τη χρονική περίοδο 2020- 2021. Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι στελέχη του Δήμου και αρμόδιες υπηρεσίες του, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης και Κομοτηνής, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της ΧΧΙ ΤΘΤ, της Διεύθυνσης Δασών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γκαράνης τόνισε την ετοιμότητα από πλευράς Δήμου Κομοτηνής στον τομέα της πρόληψης εξηγώντας πως έγιναν οι απαραίτητοι καθαρισμοί δικτύων ομβρίων, ρεμάτων, φρεατίων όπως επίσης κοπή επικίνδυνων δέντρων και μια σειρά από παρεμβάσεις. Επίσης, ευχήθηκε να μην προκύψουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ή αυτά που θα εκδηλωθούν να είναι διαχειρίσιμα, δίνοντας έμφαση στην προστασία των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους.

Ακολούθως, ο Θέμης Τζενετίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής, προχώρησε σε απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, 2019- 2020 και παρουσίασε τις ενέργειες προετοιμασίας για την τρέχουσα περίοδο που πραγματοποίησαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής καθώς επίσης η ΔΕΥΑΚ.  Στον απολογισμό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την περίοδο του παγετού  λειτούργησε θερμαινόμενη  αίθουσα φιλοξενίας αστέγων.

Ως προς την τρέχουσα περίοδο, ανέφερε ότι οι  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιόνια και παγετός) που ενδέχεται να εμφανισθούν τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 «με εντολή δημάρχου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με προσωπικό και μηχανήματα σύμφωνα με τις ενέργειες που προβλέπονται από τα εγκεκριμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση πλημμύρας, χιονοπτώσεων παγετού».

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι: Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, Θέμης Τζενετίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής, Δέσποινα Πάσσου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δήμος Ευτυχιάκος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Exit mobile version