ΚορυφαίαΚοινωνία

Eρώτηση Ιλχάν Αχμέτ για τον κίνδυνο από τις κινήσεις διακινητών στο αντίθετο ρεύμα

Ερώτηση προς τους : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου με αφορμή την καθημερινή συστηματική παραβίαση των κανόνων του ΚΟΚ και την κίνηση βάσει σχεδίου διακινητών στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. Με ενδιαφέρον περιμένουμε μήπως του απαντήσει κάποιος..

Θέμα: Η συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ στην Εγνατία Οδό από παράνομους διακινητές παράτυπων μεταναστών θέτει σε καθημερινή διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές στη Θράκη
Τους τελευταίους μήνες παραιτείται το εξόχως ανησυχητικό φαινόμενο για την ασφάλεια των εποχούμενων πολιτών που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού κυρίως στον άξονα της Θράκης, μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, διακινητές παράτυπων μεταναστών να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη.
Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει πολλά δυστυχήματα με δύο νεκρούς, ανυποψίαστους πολίτες που κινούνταν κανονικά στο οδόστρωμα και πολύ περισσότερους τραυματίες που την τελευταία στιγμή απέφυγαν τα χειρότερα.
Οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές αυτές βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς η χρήση ενός κατεξοχήν -υποτίθεται- ασφαλούς αλλά και ακριβού ως προς το κόστος διέλευσης του κλειστού αυτοκινητοδρόμου όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, εγκυμονεί πλέον θανάσιμους κινδύνους κυριολεκτικά σε κάθε χιλιόμετρο της.


Την ίδια στιγμή, οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων αφού οι ιθύνοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ δείχνουν προς την κατεύθυνση της αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου από την ΕΛΑΣ, χωρίς οι πολίτες να γίνονται δέκτες πειστικών απαντήσεων για την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και της ασφαλούς διακίνησης τους, όπως είναι αυτονόητο καθήκον ενός πολιτισμένου κράτους.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε :


Α) Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμέτωπη του φαινομένου της κατά σύστημα αντίθετης κίνησης στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από διακινητές παράτυπων μεταναστών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, ειδικά στον άξονα της Θράκης μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης;


Β) Ποιες οι ενέργειες που κάνετε προκειμένου να περιορίσετε και τελικά να εξαλείψετε το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών στη Θράκη και ειδικά στις πύλες εισόδου στην χώρα μας, από πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατ’ επάγγελμα στο συγκεκριμένο εγκληματικό αντικείμενο;


Ο ερωτών βουλευτής
Ιλχάν Αχμέτ

Back to top button