Αγροτικά νέαΕλλάδαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ερωτηματικά και θυμό στους αγρότες προκαλούν πληροφορίες ότι τελικά το 35% του ΕΛΓΑ θα δοθεί σε δόσεις

Ερωτηματικά  στον αγροτικό κόσμο έχουν προκαλέσει ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί επισήμως αλλά και πληροφορίες που αναφέρουν ότι τελικά το υπολειπόμενο 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες της περιοχής για τις τεράστιες ζημιές του 2019 δεν θα πληρωθεί ολόκληρο μέχρι τον 15 Αυγουστο αλλά θα «σπάσει» σε δύο μέρη. Κ ατα τις ίδιες πληροφορίες ένα μέρος του θα δοθεί μέσα στην άλλη εβδομάδα και το υπόλοιπο άγνωστο πότε. Το ρεπορτάζ χρεώνει την εξέλιξη αυτή στον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη .Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν ο Δκτης του ΕΛΓΑ μιλώντας σε στελέχη του αγροτικού τομέα της ΝΔ είχε δεσμευτεί για καταβολή του 35 % ,την εξόφληση δηλαδή των αποζημιώσεων μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Για «εμπαιγμό « των αγροτών κάνει λόγο ο αναπληρωτής συντονιστής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ

Στο μεταξύ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής γραμματέας της Συντονιστικής Επιστροπής του στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ με ανάρτησή του κάνει λόγο για «εμπαιγμό» των αγροτών:

«Ο εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση συνεχιζεται με αμείωτο ρυθμό.Ενω ο Πρωθυπουργός στις 6 Ιουλίου διαμηνυε την εκταμίευση 35 εκ. ευρώ σε διάστημα ενός μηνός ,ήτοι 6 Αυγούστου προς τον ΕΛΓΑ,το οποίο θα μπορούσε επιτέλους να πληρώσει το 35% των αποζημιώσεων του 2019,οι υπουργοί του ακυρώνουν ουσιαστικά αυτήν την δέσμευση λέγοντας πως τα χρήματα θα διαθετουν σε δύο δόσεις και χωρίς ακριβή ημερομηνία καταβολής προς τους δικαιούχους αγροτες.
 Ο οργανισμός του ΕΛΓΑ αδυνατεί να ενημερώσει για τον τρόπο και την ημερομηνία καταβολης.
 Μεσω των αρμόδιων κοινοβουλευτικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να ζητηθούν απαντήσεις επί του θέματος.Ο Αγροτικός κόσμος δεν αντέχει αλλο.


‼️Οταν γίνεται τόση βαβούρα για τους λιγοστούς τουριστες,τα κλειστά σύνορα εν μέσω πανδημίας και πόσα παραλιακά αναψυκτήρια θα ανοίξουν για χάρη επιφανειακων επικοινωνιακών τακτικών,ΕΙΔΙΚΑ σε αγροτικές περιοχές όπως η Ροδόπη,ε και λίγη υποστήριξη στον πολύπαθο αγροτικό κόσμο που τροφοδοτεί την πραγματική οικονομία από φιλότιμο και μόνο δεν θα έβλαπτε.» καταλήγει…

Back to top button