ΚορυφαίαΚοινωνία

Στο εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη ομάδα μηχανικών του ΤΕΕ Θράκης

Ενημερωτική-επιμορφωτική επίσκεψη στο εργοστάσιοτης εταιρείας SunlightGroup στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Θράκης και την εταιρεία, στα πλαίσια ενημέρωσης-συνεργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής,για επενδύσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό και συγχρόνως παραγωγικό, ερευνητικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.

Η Sunlightδραστηριοποιείται στην περιοχή της Ξάνθης για περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί σημαντικό εργοδότη, τόσο για εργατοτεχνικό προσωπικό, όσο και για μηχανικούς-επιστήμονες που στελεχώνουν το πολυπληθές τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας.

Μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ Θράκης, αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες και προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (Μέτρα Ατομικής Προστασίας), παρακολούθησαν αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό της SunlightGroup. Ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου που παράγει η εταιρεία, τις υπερσύγχρονες και καινοτόμους μεθόδουςπαραγωγής,αλλά και γιατα πρωτοποριακάσυστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης των προϊόντων παραγωγής.Τέλος, υπογραμμίστηκε η απόλυτη προσήλωσητης εταιρείας στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τηρεί για την προστασία των περισσότερων από 1.000 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε,τονίσθηκε η ανάγκη συνέχισης των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος – όπως έρευνα, καινοτομία, θέσεις εργασίας (με  ιδιαίτερη αναφορά στο δωδεκάμηνο πρόγραμμα αποφοίτων που προσφέρει η εταιρεία σε νέους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων), ενώ ζητήθηκε από το ΤΕΕ Θράκης να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας από την εταιρεία σε μηχανικό του Τμήματος.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα μέλητου ΤΕΕ Θράκης να ξεναγούνται στα τμήματα παραγωγής και αποθήκευσης του εργοστασίου της Sunlight.


ToTEE Θράκης ευχαριστεί τα στελέχη της εταιρείας SunlightGroup για την υποδειγματικά άρτια οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση των μελών του τμήματος.

Back to top button