ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

‘Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας προγραμματίζει ο Δήμος Μαρώνεια Σαπών

Σταθερός και υψηλής προτεραιότητας παραμένει ο στόχος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την θωράκιση των οικισμών του με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο πλαίσιο της δημιουργίας δομών ασφαλείας αντιμετώπισης πιθανών μελλοντικών ακραίων καιρικών φαινομένων και προστασίας των ζωών και των περιουσιών των κατοίκων τους και του περιβάλλοντος.

Τα έργα υλοποιούνται με ίδια μέσα του Δήμου(προσωπικό και οχήματα), με δημοπρασίες που προκήρυξε ο Δήμος, αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται εντός και πέριξ της Ξυλαγανής καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία εδώ και δεκαετίες δεν είχε δοθεί το απαραίτητο ενδιαφέρον και δεν είχαν κατασκευαστεί τα επαρκή έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Χθες ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, μαζί με την ειδική συνεργάτιδα του κ. Φωτεινή Τσακιράκη, επισκέφθηκαν την περιοχή του κάμπου της Ξυλαγανής και είχαν την ευκαιρία να δουν την πορεία εκτέλεσης των έργων.

Ο προγραμματισμός του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών περιλαμβάνει την συνέχιση των παρεμβάσεων και σε άλλους οικισμούς του στο άμεσο μέλλον.

Back to top button