ΚορυφαίαΑυτοδιοίκηση

Έρχονται «Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο» στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή(web tv)

Η διάσημη ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι και τα κατάφερε «ζωντανεύει» στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής από τις 12 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2023. Ο Δήμος Κομοτηνής κάνει το πρώτο βήμα για να στηθεί μια φιλόξενη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά όλων των ηλικιών. Σήμερα το πρωί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης και ο εκπρόσωπος της δημιουργικής ομάδας Dream Workers, Γρηγόρης Αβανίδης, προσκαλώντας κοινό από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Πινόκιο του Ιταλού συγγραφέα, Κάρλο Κολόντι μας καλεί να ξεφυλλίσουμε το μαγικό παραμύθι μαζί με τον Τζεπέτο, τον γρύλο και τη γαλάζια νεράιδα. Μικροί και μεγάλοι φίλοι των παραμυθιών μπορούν με ελεύθερη είσοδο να ζήσουν παραμυθένιες γιορτές στην Κομοτηνή, να παίξουν και να ξεναγηθούν από τα σκανδαλιάρικα Ξωτικά που θα ενσαρκώσουν εμψυχωτές.

Το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο» τελεί υπό την αιγίδα του Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Carlo Collodi, τον Bernacchi Pier Francesco να έρθει στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό σε 24ωρη βάση για περιήγηση και το ωράριο λειτουργίας για τις ξεναγήσεις θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Ας θυμηθούμε την ιστορία του Πινόκιο

Ο γνωστός μαραγκός, μάστρο Τζεπέτο πελεκάει ένα κομμάτι ξύλο και φτιάχνει μια όμορφη μαριονέτα. Μα δεν είναι αυτό που αρχικά είχε στο μυαλό του, καθώς με έκπληξη τη βλέπει να ζωντανεύει, να χοροπηδάει και να κάνει χίλιες τρέλες.

Ο Πινόκιο, γιατί αυτό είναι το όνομα της μαριονέτας, θα βάλει σε μπελάδες τον μπαμπά Τζεπέτο, μα σε μεγαλύτερους μπελάδες θα μπλέξει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς το παιδικό μυαλό του είναι πάντα στο παιχνίδι, τη σκανταλιά και την καλοπέραση.

Μα οι σκανταλιές και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι, ακόμα και για ένα παιδί. Τα παθήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, και κάθε φορά ο Πινόκιο υπόσχεται να διορθωθεί, να μην λέει ψέματα και μεγαλώνει η μύτη του, να γίνει καλός και υπάκουος, μέχρι που… Η συνέχεια στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Μέσα από την ιστορία της μαριονέτας ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει και ίσως μας δείξει τον τρόπο να ξαναγίνουμε παιδιά χρησιμοποιώντας θετικά τις εμπειρίες της ζωής.

Back to top button