ΚορυφαίαΠολιτισμός

Έρχεται το Αντάμωμα Ξυλαγανιωτών τον Αύγουστο

Με παραδοσιακό γλέντι, βραδιά παραδοσιακής μουσικής και θερινό κινηματογράφο θα διανθιστούν οι εκδηλώσεων του καθιερωμένου παραδοσιακού ανταμώματος Ξυλαγανιωτών .Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής και η Περιφέρεια ΑΜΘ ενώ τις στηρίζει ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών . Όπως αναφέρει ο ΠΟΞ αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα :

“Ο Δεκαπενταύγουστος ,το Πάσχα του καλοκαιριού αποτελεί την κορύφωση του καλοκαιριού αλλά και μια από τις σημαντικότερες εορτές του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, καθώς η εκκλησία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη με πανηγυρικές λειτουργίες στις εκκλησίες, με γιορτές, χορούς, πανηγύρια αλλά και μια σειρά από έθιμα που διατηρούν ζωντανή την παράδοση σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Στην Ξυλαγανή κάθε χρόνο ανταμώνουμε με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός όχι μόνο από τη Ροδόπη αλλα και από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Τιμώντας και φέτος την επουράνια μητέρα μας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής -ΠΟΞ έχει οργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε για να γιορτάσουμε και να ανταμώσουμε όλοι μαζί!
Καλή Παναγιά σε όλους μας! “

Back to top button