ΕλλάδαΚορωνοίός

Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών-Το προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή

Για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο υγειονομικό  προσωπικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποτέθησή του στην Βουλή στην συζήτηση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, ενώ προανήγγειλε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους είχαν εμβολιαστεί μιας και οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αλλά επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού αλλά και στο τι περιμένει όσους δεν τον επιλέξουν από θέση ενώ θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων είπε: «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει π.χ. σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Μια ειδική αναφορά για τη Γαλάζια Ελευθερία και το πρόγραμμα εμβολιασμών Νησιών. Το διαπίστωσα ο ίδιος στην επίσκεψή μου στην Αστυπάλαια. Είδα την ετοιμότητά τους να κάνουν το νησί τους όχι μόνο πράσινο αλλά και ασφαλές με επισκέπτες. Το παράδειγμα πρέπει να απλωθεί και στις περιοχές που σήμερα υστερούν. Υπάρχουν περιοχές που για κάποιους λόγους κάποιοι κατανοητοί κάποιοι ακατανόητοι για εμένα που είναι πίσω στους εμβολιασμούς και πρέπει όλοι μαζί να τους πείσουμε ώστε να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς».

Σημείωσε δε πως: «Σε λίγο άλλωστε όλοι οι συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε το τέταρτο κύμα και θα προστατέψουμε την υγεία μας, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας».

«Αναφέρθηκε ένας ομιλητής για το εμβόλιο πολυομελίτιδας. Ασθένησε η μητέρα μου από αυτή την ασθένεια πριν ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Η μεγαλύτερη επιτυχία λοιπόν ήταν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μισόλογα», είπε.

Τόνισε έτσι, πως: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Βιοηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή».

Back to top button